kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Eximbank'tan müjde


Eximbank, 1.480 firmanın 500 milyon dolarlık ihracat kredisini, faizlerin ödenmesi şartıyla üç ay erteledi
Reel sektörün ayakta tutulması için aylardır tartışılan kredilerin yeniden yapılandırılması ve ödeme kolaylığı konusunda ilk ciddi adım Eximbank'tan geldi.

Eximbank Yönetim Kurulu önceki gün aldığı bir kararla, 1.480 firmanın, 500 milyon oları bulan 3 bin 818 kredisini, faizlerin ödenmesi şartıyla 3 ay erteledi.

Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, SABAH'a yaptığı açıklamada, ihracatçıya soluk aldırma kararı hakkında şunları söyledi:

"Ülkemizde mali piyasalarda kasım ve şubat aylarında yaşanan ekonomik krizin etkileri devam ediyor. Diğer taraftan 11 Eylül 2001 tarihinde ABD'de yaşanan olaylar, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda belirsizlik ortamı yarattı.

Bu belirsizlik ortamında bankaların yeni kredi plasmanından ziyade likit kalma ve risk üstlenmeme tercihleri de ihracatçılarımızın yeni kredi taleplerinin Eximbank'a ulaşmasını zorlaştırıyor. Bu durumun, ihracatlarını ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını önemli ölçüde Eximbank kanalı ile finanse eden firmalar üzerindeki olumsuz etkilerini asgariye indirmek amacıyla bir dizi karar aldık."

İhracatçı kolay kredi alacak
* Firmaların talep etmeleri halinde, aracı bankaların da onayı alınarak, vadeleri 12.10.2001 ile 31.12.2001 tarihleri arasında dolacak olan sevk öncesi, performans ve dış ticaret şirketleri kredilerinin vadeleri, orijinal vadelerinde tahakkuk eden faiz tutarının ödenmesi şartıyla 3'er ay süre ile uzatılacak.

* Vadesi uzatılan kredilere, uzatılan dönem için döviz kredileri cari faiz oranlarına (Libor +3 - Libor +4.75) 0.25 puan TL kredilerde ise, cari faiz oranlarına (yüzde 43-yüzde 56) puan ilave edilerek bulunacak faiz oranları uygulanacak.

* Bu imkandan yararlanmayan firmaların kredi talepleri öncelikli olarak karşılanacak.

* Uygulama ile 1.480 firmanın, 500 milyon ABD doları tutarındaki 3.818 kredisine erteleme imkanı sağlanacak.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır