kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Empire State boşalıyor
Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerinin yıkılması üzerine New York'un en yüksek binası haline gelen Empire State'teki işyerlerinin birer birer boşalmaya başladığı ortaya çıktı. Bina yöneticileri, 102 katlı gökdelende bulunan 180 şirketten 16'sının başka yere taşınma kararı aldığını belirttiler. Toplam sayıları 2 bin 500'ü bulan kiracıların pek çoğunun kentin en yüksek binasında bulunmaktan rahatsızlık duydukları belirtildi.

Terörle mali savaşta yeni liste
Amerika Hazine Bakanı Paul O'Neil, Bush yönetiminin 39 grubun daha malvarlığını donduracağını açıkladı. O'Neil, yeni listenin, El Kaide örgütüne yardım eden iş ve yardım derneklerini kapsadığını söyledi. Listeye eklenen yeni isimlerden 6'sının şirket, 33'ünün ise birey olduğu bildirildi. Hazine müsteşarı John Taylor da, FBI'ın en çok aranan listesindeki 22 kişinin adının yeni listede yeraldığını söyledi. Taylor, bankacılık sistemini kullanarak finans işlerini sürdüren teröristlerin faaliyetlerini yoketmeyi amaçladıklarını belirtti.

'Kocamın katili'dedi dava açtı
Kocası, Dünya Ticaret Merkezi'nde ölen New Yorklu bir kadın, Taliban ve Usame bin Ladin aleyhine 5 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Kimliği saklı tutulan hamile ve 4 çocuklu kadının, davacı olduğu kuruluşlar arasında Afganistan İslam Emirliği ve El-Kaide örgütü de bulunuyor. Davacı kadını temsil eden avukat James Beasley, davayı kazandıkları takdirde tazminatı, Amerikan hükümetinin dondurduğu, teroristlere ait fonlardan tahsil edebileceklerini ifade etti. Dava dilekçesinde T.S olarak adı geçen eşinin 11 Eylül günü Dünya Ticaret Merkezi'nin 1 nolu binasında bulunduğunu belirten davacı, eşinin çöken binada hayatını kaybettiğini kaydetti.

ABD: Suriye'ye saldırabiliriz
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Armitage, terörizme verdiği desteğin sürmesi halinde Suriye'ye de saldırabileceklerini söyledi. Suriye hükümetine teröristlerle ilgili her türlü bağlantısını kesme uyarısında bulunduklarını söyleyen Armitage "Saldırının ikinci aşamasında Amerika ve müteffikleri terör örgütlerini barındıran her ülkeye savaş açacaktır" dedi. Suriye'nin henüz terörizmle mücadele koalisyonuna katılmadığını vurgulayan Armitage, 11 Eylül sonrasının Suriye'nin terörizmle mücadele etmesi için iyi bir zemin hazırladığını belirtti. Suriye, Hizbullah ve PKK'yı desteklediği gerekçesiyle Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın geçen hafta açıkladığı terörizm listesinde yer aldı.

CIA, MİT'e kara liste verdi
Amerika'nIn etkili gazetelerinden Chicago Tribune'nin Türkiye temsilcisi Catherine Collins, CIA'nın Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) Ladin ile ilişkisi bulunan Türk şirketlerinin listesini verdiğini yazdı. Amerika'nın hafta başında Ladin ile finansal ilişkisi olduğundan şüphelenilen kişi ve işyerlerini Türk istihbaratına verdiğini belirten Collins, Türk yetkililerin de listedekilerin İslamcı bağlantılarını kabul ettiğini vurguladı. Makalede Türkiye'nin dinsel kimliğini Batılı kurumlarla dengelemeye çalıştığı ve Amerika'ya yakınlaşma çabası içindeyken akıllı adımlar atarsa Arap ülkelerinin ekonomik misillemelerine maruz kalabileceğibelirtildi. Amerika ayrıca terörist faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle 39 kişi ve örgütün daha malvarlıklarını dondurdu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır