kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Saddam ve Ladin şeytandır


Savaş, Ladin ve adamları adalete teslim edilinceye kadar sürecektir. Bu da 1-2 yıl alabilir. Teröristleri, mağaralarında dumana boğacağız
Irak lideri şeytanın ta kendisidir. Hareketlerini çok yakından takip ediyoruz. Irak'ta El Kaide'nin hücresini bulursak hiç düşünmeden vuracağız

Amerika Başkanı George W. Bush, önceki gece düzenlediği basın toplantısında, Irak lideri Saddam Hüseyin ve Suudi terörist Usame bin Ladin'in "Şeytan" olduğunu söyledi.

Ladin'i 'bir numaralı şeytan' olarak nitelendiren Bush, operasyonun Ladin ve adamları adalete teslim edilinceye kadar "Bir ay, bir ya da iki yıl" dahi olsa süreceğini ve vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Başkan, Irak lideri Saddam Hüseyin'in de "şeytan" olduğunu ve onun liderliğindeki Irak'ın her hareketinin yakından izlendiğini belirtti.

Bombalama operasyonunun planlara göre ilerlediğini ifade eden ABD Başkanı, "Terörist kamplarını yıktık, haberleşme ağlarını bozduk, Taliban askerini zayıflattık ve hava savunmalarının büyük bir bölümünü imha ettik. Teröristlerin saklandığ mağaraları dumanla bogacağız. Onları en kısa zamnda adalete teslim etmek için güçlü bir operasyon sürdürüyoruz" diye konuştu.

TALİBAN'A İKİNCİ ŞANS
Bush, Ladin'in barındıran Afganistan yönetimindeki Taliban'a son bir şans da tanıdı. ABD Başkanı, 11 Eylül'deki saldırıların arkasındaki isim olan Usame bin Ladin'i teslim etmesi halinde 'Taliban'a yönelik askeri operasyonları durdurabileceğini' ima etti. Beyaz Saray'dan yaptığı konuşmasında Taliban'a seslenen Bush "İkinci bir şansınız var. Liderlerini, adamlarını, katilleri ve diğer suçluları onunla birlikte getirin. Eğer onu ve adamlarını bugün yakalarsanız ülkenize yaptıklarımızı yeniden gözden geçireceğiz" dedi.

Operasyon bittikten sonra da Amerikan askerlerinin bölgesel istikrarı sağlamak için bir süre Afganistan'da kalacaklarını da belirten Amerika Başkanı, "ulus kurma" görevinin Birleşmiş Milletler tarafından yerine getirileceğini ifade etti. Savaşın, ABD hükümetinin terörü desteklediklerini söylediği diğer ülkelere sıçrayıp sıçramayacağı yolundaki bir soruya ise, "Bu uzun savaştaki amaç teröristleri saklayan evsahibi hükümetleri de adalete teslim etmek" diye yanıt verdi.

11 EYLÜL'DE BAŞKAN OLDUM
Başkan Bush, başta Rusya olmak üzere birçok ülkenin karşı çıktığı füze kalkanına desteğin artık çok daha fazla olduğunu vurgulayarak, "Uçakları vurmak ulusumuzun yararına olmaz mıydı" diye konuştu. Bush kamikaze saldırıların olduğu 11 Eylül günü içinse "Gerçekten Başkanlığa başladığım ilk gün" ifadesini kullandı. Bush teröristlerin amacına da dikkat çekti ve "Gerçek niyetleri halkı korkutmak. Amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyin, günlük yaşamınza dönün. Korkmamızı ve adaleti sağlama çabalarımızı yok etmek istiyorlar. Artık güvendesiniz" dedi.

ÇOCUKLARA TAVSİYE
New York Times gazetesi, Bush'un göreve geldiğinden bu yana yaptığı 6'ncı ulusa sesleniş konuşmasındaki performansını 'daha güvenli, kararlı ve amaçlarından daha emin' şeklinde değerlendirdi. Bush konuşmasında Amerikalı çocuklara da çağrıda bulundu. Ülkelerine destek için şu sıralar sokakta limonata satıp, otomobil yıkayan çocuklara, "Afganistan'daki kardeşlerinize yardım için kazandığınız cep harçlığınızdan, 1 doları bağışlayın" çağrısında bulundu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır