kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Pazartesi'ye buluşalım


Askerler Peşaver'de caddelere kum torbalarıyla barikat kurdu, makineli tüfek yerleştirdi, Taliban yanlılarının Cuma namazı sonrası çıkarttığı olayları bastırdı
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in uykularını kaçıran 'operasyon sonrası' ilk Cuma, güvenlik güçlerinin yoğun önlemleri sayesinde büyük bir olay olmadan geçti. ABD'nin "Sınırsız Özgürlük Operasyonu"nu protesto etmek ve halkı cihada çağırmak için hareketlenen radikal islamcılar, Peşaver Namak Mandi Camii önünde cuma namazı çıkışında toplandı.

Taliban yanlısı 10 bin kişi, caminin önünden Hyber Pazar Bölgesi'ne kadar yürüdü. Yol boyunca Amerika ve Pervez Müşerref aleyhinde slogan atan Taliban yandaşları Amerikan bayrağı yaktı.

BUSH'U DA TOKATLADILAR
ABD Başkanı George W.Bush da protestolardan nasibini aldı! Bezden yapılan Bush kuklasını tokatlayan öfkeli kalabalık daha sonra bu kuklayı da yaktı. Gösteriye katılanlar arasında Ladin'in örgütü El Kaide'nin üyesi olduğunu belirten bandı başına takan ve askeri yelek giymiş kişiler de vardı.

Yönetimden sıkıntılarını dile getiren Cemiyet-i Ulema'nın Peşaver Bölge Temsilcisi Gul Naseeb, halkın cihada gitmesi gerektiğini vurgularken Pervez Müşerref yönetiminin devrilmesi için halkı Pazartesi günü genel greve davet etti.

İSLAMABAD DA KARIŞTI
Hükümetin, askerin de yardımıyla geniş güvenlik önlemleri alması, her sokağın başına silahlı bir gözcü yerleştirmesi ve mülteci kamplarına giriş çıkışı yasaklaması, gösteriler sırasında olay çıkmasını engelledi. ABD'nin Afganistan'a hava harekatını protesto etmek amacıyla, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da da 1.500-2.000 kişilik bir grup çeşitli gösteriler düzenledi. İslamabad'da iki ayrı bölgede toplanan kalabalık, ABD ve Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref aleyhine, Taliban lehine sloganlar attılar. Göstericiler, ABD Başkanı George W.Bush'u temsil eden bir kuklayı da yaktılar.

SADECE PAKİSTAN DEĞİL
'Kritik Cuma'da gösteriler Pakistan'la sınırlı kalmadı. Mısır'ın başkenti Kahire'deki El Ezher Camisi'nde toplanan 5 binden fazla kişi de, ABD ve İngiltere'yi protesto etti. "Kahrolsun ABD" ve "Yaşasın Müslümanlar" sloganları atan göstericiler arasında faaliyetleri yasaklanmış Müslüman Kardeşler örgütünün temsilcileri de bulundu.

ABD'nin Afganistan harekatı Batı Şeria'da binlerce Filistinli tarafından protesto edildi. Nablus ve Ramallah'da binlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşlerinde, El Fetih'in üst düzey yöneticileri de yer aldı.

Y.DELHİ'DE TERS RÜZGAR
BangladeŞ'İn başkenti Dakka'da da Amerikan karşıtı gösteri yapan gruplar, bin Ladin posterleri ve "Amerika'ya ölüm" yazılı pankartlar taşıdı. İran'ın Zahidan kentindeki Pakistan Konsolosluğu da dün sabah saatlerinde göstericilerin saldırısına uğradı.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de ise göstericiler, Ladin ve Müşerref'i protesto ettiler. Yaklaşık 500 gösterici, "Müşerref'i asın", "ABD, Pakistan'a saldırsın" ve "Pakistan'daki terör kamplarını bombalayın" sloganları attı.

Nurhan FIRATLI-Ali ÖZLÜER-Burak KARA

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır