kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İninde vuracak


Afganistan üzerinde 'gözlem uçuşu' yapan casus ve istihbarat uçakları her metrekarenin fotoğrafını çekerek Ladin ve Taliban'ın sığınaklarını tespit ediyor
Amerika ve İngiltere, dün 6'ncı gününü tamamlayan hava bombardımanı ile bir yandan Taliban'ın askeri üslerini ve Ladin'in eğitim kamplarını haritadan silerken diğer yandan da casus ve istihbarat uçakları operasyonun bir sonraki aşaması için 'hedef' belirliyor. Uçaklar, her metrekarenin fotoğrafını çekerek Ladin ve Taliban'ın sığınaklarını tespit ediyor. İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre Canberra PR9 tipi uçaklar son 3 gündür Afganistan üzerinde gözlem uçuşu yapıyor. RAF1 Nimrod tipi uçaklar ise devriye uçuşları yaparak en küçük bir sinyali dahi kaydediyor.

4-5 KOLDAN SALDIRACAKLAR
Telegraph, Avustralya Hava Özel Kuvvetleri, İngiliz SAS ve Amerikan Delta Force komandolarının Afganistan'ın içine yerleştirildiğini yazdı. Habere göre küçük timler halinde dolaşan askerler, Ladin ve Taliban'ın sığınaklarını bulmak için uğraşıyor. Buldukları mağara ya da sığınağın koordinatlarını telsiz bağlantısıyla Florida'daki Özel Operasyonlar Komuta Merkezi'ne bildirecekler. Buradaki komutanlar da bilgiyi, bölgedeki operasyon merkezine aktararak hedeflerin imha edilmesi için start verecek.

Saygın askeri ve stratejik analiz dergisi Jane's Defence'in uzmanlarından Charles Heyman'a göre ittifak komandoları, Taliban ve Ladin'e tek bir noktadan değil aynı anda 4-5 koldan saldıracak. Heyman'in görüşü şu: "Tek bir yerden saldırmak Taliban'a savunma için imkan tanır." Heyman, özel kuvvetlerin Afganistan'a tehlikeli de olsa Özbekistan, Tacikistan ve Pakistan'dan gireceğini söyledi.

YAZA KADAR SÜREBİLİR
İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Michael Boyce, askeri harekatın 'en azından önümüzdeki yaza kadar süreceğini' söyledi. Boyce, "Kışın gelmesiyle birlikte operasyon hafifleyebilir. Ancak aralıklarla da olsa amacımıza ulaşıncaya kadar sürecek" dedi.

İngiliz komutan, eğer hedeflenen sürede Taliban devrilemez ve Ladin yakalanamazsa, ortak bir kararla kara birliklerinin sayısının önemli miktarda artırılacağını söyledi. Amaçları ise Ladin'i kendi adamları ya da Afgan halkı arasından birisinin ele vermesini sağlamak. Kış aylarında operasyonun sürmesi halinde İngiltere'nin bu konuda en başarılı ve deneyimli Royal Marine 3 Komando Tugayı'nın görevlendirileceği ifade ediliyor.

BOMBALAR TALİBAN'I ÇÖKERTİYOR
Amerika her gün düzenli olarak sürdürdüğü saldırıları önceki gün de devam ettirdi. Başkent Kabil, saldırılardan nasibini bolca aldı. Amerikan jetleri kentin çeşitli bölgelerindeki askeri yerlere 5 bomba bıraktı. Cuma sabahı tekrar havalanan savaş uçakları peşpeşe güdümlü füzeler attı.

Taliban yönetiminin saklandığı mağaraları hedef alan uçaklar Taliban lideri Molla Ömer'in bulunduğu askeri üssü de vurdu. Taliban yetkilileri Turam kasabasında en az 200 sivilin öldüğünü duyurdu. 6 günlük saldırılarda can kaybının 300'ü geçtiği açıklandı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır