kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tampa'dan ilk bilgiler geldi


Tuğgeneral Şahintürk ekibi, Tampa harekat merkezindeki görevlerine dün başladı ve Genelkurmay'a ilk bilgileri verdi
Tuğgeneral Ümit Şahintürk başkanlığındaki subay grubu, ABD'nin Florida eyaletindeki Tampa'da bulunan harekat merkezinde görevlerine dün öğleden sonra başladı ve ilk bilgileri Ankara'ya ulaştırdı. Tuğgeneral Şahintürk ABD'nin Türkiye'den henüz asker istemediğini Genelkurmay Karargahı'na iletti. Şahintürk ve 3 kişilik ekibi, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki PKK'ya ilişkin video ve CD kayıtlarını da ABD'ye götürdü. Ekip, bu görüntüler eşliğinde Afganistan'da yapılacak kara harekatının zorlukları konusunda brifing verdi.

KARA HAREKATI ZOR!
ABD'nin istemesi durumunda Afganistan'a gönderilecek özel kuvvetler timi hazır bekletiliyor. Kuzey İttifakı'na eğitim vermekle görevlendirilecek timlerin doğrudan kara harekatına katılması beklenmiyor. Buna rağmen, Afganistan'a yönelik bir kara harekatının taşıdığı zorlukları değerlendiren Genelkurmay Karargahı'nın bu konudaki değerlendirmeleri şöyle:

* Çok Uluslu Özel Kuvvet Harekatı'nın getireceği riskler, sadece ABD ve İngiliz kuvvetlerinin yapacağından fazla olur.

* Değişik dilleri konuşan çok sayıda ülke askerinin, hataya yer vermeyen harekatlar için birarada bulunması, koordinasyon zorluğunu beraberinde getiriyor.

* Her ülkenin farklı muhabere cihazları kullanması, alan hakimiyetinin olmaması, ülkenin neredeyse tamamında geceleri elektrik bulunmaması büyük zorluk.

* NATO üyesi ülkelerin daha önce gerçek savaş ortamında, Çokuluslu Müşterek Özel Kuvvet Harekatı yapmış olmamaları da sorunlardan biri.

Hale GÖNÜLTAŞ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır