kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

G.Saray'da barış


Süren'in Fındıklı'daki ofisinde gerçekleşen 2.5 saatlik zirvede, Altaylı özür diledi ve eski başkanını Disiplin Kurulu'na sevketmekten vazgeçti
Ve dün... G.Saray'da eski ve yeni yönetimler arasındaki kavga nihayet tatlıya bağlandı. İkinci başkan Fatih Altaylı, eski başkan Faruk Süren'i Fındıklı'daki Transtürk Holding'de ziyaret etti. Görüşmede eski basın sözcüsü Ali Dürüst ile genel sekreter Sinan Kalpakçıoğlu da hazır bulundu. Saat 12.00'de Fındıklı'ya gelen Altaylı, Süren'in odasına girerken ceketini ilikledi ve içerde G.Saray geleneklerine çok uygun bir görüşme yaşandı.

İşte dünkü zirvenin perde arkası:
FARUK SÜREN: Fatih Bey, sen bize hırsız diyerek hata yaptın.

FATİH ALTAYLI: Kesinlikle öyle bir şey söylemedim.

SÜREN: (Altaylı'nın 'G.Saray'da soygun' başlıklı köşe yazılarının kupürlerini göstererek) İşte al bak. Soygun diyorsun. Soygun varsa, hırsız da vardır.

ALTAYLI: Başkan, sizden özür dilerim.

SÜREN: Ama kamuoyu önünde G.Saray Başkanı'nı hırsızlıkla itham ettin.

ALTAYLI: O konuda da rahat olun. Bir punduna getirir, gerekeni yaparım.

SÜREN: Şimdi Digitürk'ün teklifi için 60 milyon dolardan bahsediyorsun.

ALTAYLI: Mehmet Cansun öyle söyledi, Özer (Saraçoğlu-yönetici) öyle anlattı.

SÜREN: O 55 milyon dolar nedir biliyor musun? 25 milyon IMG anlaşması, 22.5 milyon dolar halka arz ve 8 milyon dolar Hakan Şükür'ün transferinden gelmeyen para. Bu üç kalem yüzünden, bütçemizde 55 milyon dolar gerçekleşmeyen kalem var. Bu, odur. İşte Sinan Kalpakçıoğlu da burada. Ali Bey de burada. Bilgileri onlardan aldıysan, sana açıklama yapsınlar.

ALİ DÜRÜST: Fazla para harcanmış olabilir. Açıklar olabilir. Ülke kriz ortamında. Ama bu bir soygundur havasına getirmek yanlış.

SÜREN: Soygunsa benim de bundan pay almam lazım.

DÜRÜST: Bak Fatih, sen artık köşe yazarı değilsin. Ya bu adam hırsız, ya da sen yalancısın. Ben kendimi sorumlu hissediyorum bu konuda. Çünkü, Başkan'a görevi bırakması konusunda çok baskı yaptım. 'Bırak yeniler gelsin' diyen benim. Ama adamı hem indirdik, hem de elini kolunu bağladık. Eğer bir suistimal varsa, üstüne beraber gidelim.

ALTAYLI: Galiba biraz acele ettim. Yanlış bilgi aldım.

SÜREN: Olabilir. Ama bunu kamuoyuna yanlış aksettirmek kötü. Stat için 5.5 milyon dolar ekstra para ödenecekmiş. Saysana hadi!

ALTAYLI: Bana bunu mimarlar söyledi.

SÜREN: Sadece 600 bin dolarlık bir ihtilaf var. O parayı ödersen, anlaş. Anlaşamıyorsan hakeme git. Ama gerçekleştirilmeye çalışılan müspet bir olay. Onu bil...

DÜRÜST: İkimiz de aynı minaredeyiz. Sen 1.kattan düştün, ben 5.kattan...

ALTAYLI: Ben sadece G.Saray için herşey iyi olsun diye ambalajı iyi sunmaya çalışıyorum.

DÜRÜST: İyi de Fatih, içerdeki bazı arkadaşlar sizden önceki ambalajın kötü olduğunu söylemeye çalışıyor.

KAVGA NERDEN ÇIKTI?
G.Saray 2. Başkanı Fatih Altaylı, eski başkan Faruk Süren'e "Digitürk ve IMG olaylarından ötürü G.Saray'ı 110 milyon dolar zarara uğrattı. O gitmese, adımız G.Saray İcra Kulübü olacaktı" şeklindeki suçlamalar yöneltti. Süren ağır cevap verdi:"Altaylı sahtekar, palavracı ve bilmeden konuşuyor. Okuması yok. Zaten G.Saray Lisesi'ni de kopyayla bitirdi." Bunun üzerine Altaylı,"F.Bahçe maçı öncesi kulübü karıştırmak için böyle konuştu" diyerek Süren'i Disiplin Kurulu'na sevketti. Ve en son ikilisi geçen hafta Park Şamdan'da karşılaştı. Süren, kendisinin elini sıkmak isteyen Altaylı'ya "Sen bir hırsızın elini sıkacak kadar alçaldın mı?" dedi.

Konuşmalar böyle sürdü gitti. Altaylı, odadan çıktığında saat 14.30'u bulmuştu. Altaylı, binanın dışında bekleyen gazetecilere bir açıklama yaparken, "Süren ile konuşarak aramızdaki sorunları hallettik. Kendisini disipline vermekten vazgeçtim" dedi. Süren de "G.Saraylılığa yakışır bir şekilde konuştuk" ifadesini kullandı.

YAŞAR YALÇIN

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır