kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tamamen duygusal ANAP'lılar ayrışıyor


ANAP'ta samimi duyarlı vekiller, seçilememe endişesiyle hareket edenlere karşı cephe aldı
ANAP'ta iki istifayla tırmanan muhalif milletvekilleri arasında güvensizlik sorunu ortaya çıktı. Muhalif hareket içinde ülke sorunlarına "samimi duyarlı" milletvekilleriyle, yeniden seçilme kaygısıyla harekete katılan ve "tamamen duygusal" diye nitelendirilen milletvekilleri ayrıştılar. Hafta başından itibaren Yıldırım Akbulut'un ofisinde toplantılarını sürdüren muhalifler, istifa, genişleyerek 'milletvekili inisiyatifi' oluşturma, merkez sağda yeni oluşum gibi konuları tartıştılar.

Yıldırım Akbulut, Murat Başesgioğlu, Işın Çelebi, Yaşar Eryılmaz ve Ali Doğan gibi ANAP'ın kuruluşundan beri önemli noktalarda görev alan milletvekilleri, ANAP'a zarar verecek istifa ya da ileride ideolojik ayrışmaya neden olacağı gerekçesiyle "milletvekili inisiyatifi" oluşturma çabalarına karşı çıktılar. Mevcut hükümetin alternatifinin olmadığını da kabul eden ve ANAP'ın hükümetten çekilmesi için baskı kurma fikrinde de görüş birliğine varamayan milletvekilleri, merkez sağda boşluk olmasına rağmen AK Parti'nin kurulmasıyla bu fikirden de yeni ve güçlü bir oluşum yerine daha fazla bölünmeye yol açabilecekleri endişesiyle vazgeçtiler.

Muhalifler arasında başta İlhan Aküzüm, Erkan Kemaloğlu ve Ali Er gibi isimlerin yeniden seçilme garantisi bulabilecekleri bir partiye transfer olma eğiliminde olduğunu belirten bazı muhalif isimler ise, bu milletvekilleriyle aynı noktada değerlendirilmekten rahatsızlık yaşadıklarını söylediler.

MUHALİFLERE MARKAJ
ANAP lideri Mesut Yılmaz ise, dün Anayasa görüşmeleri devam ederken TBMM'de muhalif milletvekilleriyle tek tek görüştü. MKYK toplantısı için Ankara'ya gelen Turgut Yılmaz da, Meclis kulisine giderek ağabeyine destek verdi.

Yılmaz, milletvekillerine sıkıntılarını sordu ve hafta sonunda Abant'ta yapılacak toplantıya katılmalarını, kendisinin de yaşadığı sıkıntıları aşmak için sabretmelerini istedi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Murat Başesgioğlu, Yılmaz'la görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. Ülke sorunlarına çare bulmak istediklerini belirten Murat Başesgioğlu, Abant'a gitmeme kararlarının değişmediğini ancak Genel Başkan Yılmaz ile görüşmeleri sürdüreceklerini kaydetti.

Nuri Sefa ERDEM

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır