kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Korkun bu yaşlı kurttan

1961 yılında amatör Auxerre Kulübü'nün başkanı, takımın lider oyuncularından Guy Roux'yu yanına çağırdı ve "Teknik direktörlerle uğraşmaktan bıktım. Senin kafan çalışıyor. Gel sen bu takımın başına geç. Hem oynarsın hem yönetirsin" sözleriyle 23 yaşındaki Roux'yu kandırıverdi.

Guy Roux, 37 yıl boyunca Auxerre'e inanılmaz başarılar yaşattı. O amatör kasaba takımını alıp Fransa'nın önde gelen kulüpleri arasına soktu. 1996 yılında lig ve kupa dublesi yaptı Auxerre. 1997'de Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde elendi. Kısacası dünyada nadir görülen bir görev süresinde mucizeler yarattı.

Bu sezon başında Auxerre'de yeniden teknik direktörlük görevine getirildi Roux. 63 yaşındaki kurt teknik adam, Eric Cantona, Basile Boli, Musa Saib gibi müthiş yıldızları yetiştiren adam olarak bu kez de Djibril Cisse'ye el attı. Auxerre, 2 yıl sonra yeniden şampiyonluk adayları arasına girdi.

Roux'nun başarısının ardında inanılmaz bir disiplin var. Auxerre, onun yönetiminde küçük bir aile hapisanesi olarak anılıyor. Sabah 09.00'da işine geliyor ve en önemlisi oyuncuları da getiriyor. Gece kulüplerini tek tek kontrol ediyor Roux. Hiçbir oyuncunun kaçamak yapmasına izin vermiyor. En geç 23.00'te tüm futbolcularının yattığından emin olduğunda kulüp binasına kilidi vurup evine gidiyor.

4-3-3 sistemini çok seven Guy Roux yönetiminde Auxerre yeniden Fransa'yı kasıp kavurmaya başladı. Diğer takımların dikkatine sunulur.

HAFTANIN GEYİĞİ

Mustafa Denizli'nin Ali Akdeniz ve Hakan Bayraktar'ı neden oynatmadığı öğrenildi. Onları Leverkusen'den saklıyormuş.

Komplo teorisi

Sydney Olimpiyatları sırasında Jamaika Atletizm Takımı'nın Olimpiyat Köyü'ndeki gösterisine bizzat tanık olmuştum. Seçmelerde 4.olmasına karşın Merlene Ottey'in koşturulmasına itiraz ediyorlardı. Biz birkaç Türk gazeteci yanlarına gidip sözcüleriyle konuşmuştuk. Adı Patrick Jarrett'tı. Bayrak yarışlarında koşmayacaklarını söylüyordu. 2 ay önce Jamaika Atletizm Federasyonu, bu yetenekli sprinterin dopingli olduğunu açıkladı ve şimdi cezası 2 yıl olarak kesinleşti. İçimi bir şüphe sardı. Acaba bu bir komplo mu?

mmertaydin@yahoo.com

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır