kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Zoraki çağdaşlık


İlkel tezgahların yerine yeni modern satış standları koyan Kadıköy Belediyesi pazarcı ayaklanınca polis çağırdı; pazar esnafı çağdaşlığa güç-bela razı oldu
Ambülans ve itfaiye araçlarının yollarını kapatan, kuruldukları semtlerin çöpe boğulmasına neden olan pazarları modern hale getirmek için proje geliştiren Kadıköy Belediyesi ilk uygulamayı Göztepe Pazarı'nda hayata geçirdi. Alışveriş yapanlara rahatlık, pazarcı esnafına da kullanım kolaylığı sağlayan brandalı modern tezgahlar oluşturan belediye, yeni satış ünitelerini sabah saatlerinde pazar alanına yerleştirdi.

Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yönetimindeki belediye ekipleri, yeni satış standlarının kullanımıyla ilgili bilgi vermeye hazırlanırken pazarcıların tepkisiyle karşılaştı. İlkel tezgahlara alternatif olarak hazırlanan yeni tezgahların alana yerleştirilmesine karşı çıkan pazarcılar, sebze ve meyvelerini kasalar halinde bir köşeye yığdı. Yenilerini kaldırıp eski tezgahlarını yerleştirmek isteyen pazarcılar ile belediye ekipleri arasında tartışma yaşandı. Başkan Yardımcısı Tekin, ekipler ile pazarcı esnafı arasındaki sürtüşmenin kavgaya dönüşmesi üzerine polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, pazarcılara müdahale ederek kavgayı bitirdi.

ÇİRKİNLİĞE SON
Kadıköy Belediyesi'nin uygulamasında kararlı olduğunu gören Göztepe Pazarı esnafı meyve ve sebzeleri yeni tezgahlara yerleştirerek satışa başladı. Pazarda tansiyonun normale dönmesinin ardından bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Pazarcılar bundan sonra branda çekmek için elektrik direklerine, evlerin balkonlarına ip bağlamayacak. Bütün pazarlardaki tezgahlar tek tip olacak. Uygulamayı kısa sürede yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Şenol BAŞTAKAR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır