kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Müdüre önce fırça sonra dayak attı
Antalya Doktor Cahit Ünver İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Mehdi Sarıkaya, çöp kovası yüzünden dehşet saçtı. Olay şöyle gelişti: Mehdi Sarıkaya, önceki gün Milli Eğitim Müfettişi ile görüşen okul müdürü Adnan Sağbaş ve yardımcısı Osman Taştepe'nin yanına gitti. Sarıkaya, müfettişin yanında müdür ve yardımcısına "Bu çöp kovalarının hali ne? Bunları hemen temizletin" dedi. Neye uğradıklarını şaşıran müdür ve yardımcısı, öfkeli öğretmeni uyarmak istedi. Bunun üzerine çılgına dönen öğretmen her ikisini de müdür odasına kilitleyip dövdü. Müdür Adnan Sağbaş 7 gün iş göremez raporu alırken, yardımcısı Taştepe iç kanama şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Kayıplara karışan saldırgan öğretmen açığa alındı.

Ömer MAZİ

6 çocuklu dul Sabiha Hanım'a talih güldü
Eskişehir'de Esentepe Mahallesi'nde oturan 6 çocuklu 48 yaşındaki dul Sabiha Odabaşı ani bir karar vererek, hayatında ilk kez kazı-kazan oynadı. Odabaşı, Hamamyolu Caddesi'ndeki kazı-kazan kuponu satan seyyar bayiden bir adet kupon aldı. Kuponuna amorti çıkan Odabaşı, bir süre düşündükten sonra bunu yeni bir kuponla değiştirdi. İkinci kuponu kazıdığında gözlerine inanamadı. Çünkü Odabaşı'na talih gülmüş ve 15 milyar lira kazanmıştı. Bir süre önce eşine kaybeden ve 6 çocuğuna tek başına bakmak zorunda kalan Sabiha Odabaşı, 15 milyar lira ikramiyesini Milli Piyango İdaresi'nden aldı. Çocuklarından 2'sinin okula gittiğini, parasızlık nedeniyle kitap, kırtasiye ve giyecek gibi ihtiyaçlarını alamadığını söyleyen Odabaşı, "Evlere temizliğe gidiyordum. Param yetmiyordu. Artık onların ihtiyaçlarını çok rahat karşılayabileceğim. Allahım çok şükürler olsun" diye konuştu.

Bira içen neden tuvalete gider
Bira içince tuvalete gitme ihtiyacını hissettiren "antidiuretic" (ADH) adlı hormondur. Vücudumuzda üretilen idrar miktarını ayarlayan bu hormon birayı fazla kaçırınca böbreklerin fazla mesai yapmasına ve vücuttaki suyun idrar haline gelmesine neden olur. Biranın sıvı kıvamının da bunda rolü vardır ama aynı miktarda su içildiğinde bu kadar tuvalet ihtiyacı duyulmaz. Bu durum tüm alkollü içeceklerde de geçerlidir.

Bazıları niçin gıdıklanır
Neden bazılarımızın hiç dokunulmadan bile gıdıklandıklarını hiç düşündünüz mü? Derinin yüzeyinde bulunan küçük sinir lifçikleri dokunulduğunda harekete geçer. Özellikle tüyle okşama, böcek yürümesi gibi olaylara hassas olan bu lifçikler sinyalleri beyne gönderir. Gıdıklanma sırasında kan basıncı artar, nabız ve kalp atışı hızlanır. Başlangıçta zevkli gelen gıdıklanma sürdürüldüğünde korku ve paniğe dönüşebilir. Beyin vücuda gelen bu uyarılardan hangisinin insanın bizzat kendisinden hangisinin dışardan geldiğini ayırt eder ve ona göre öncelik verir. Bir başkası gıdıklayınca tepki veririz ama kendi kendimizi gıdıklamaya çalıştığımızda bu bölgelerin hassasiyeti azaldığı için başarılı olamayız.

Hakim, Yahya Murat Demirel'i azarladı
Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, hakkında açılan iki ayrı davada ifade vermek üzere dün Şişli 7 ve 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada sık sık müdahil avukatlara sözlü müdahalede bulunan Demirel hakim tarafından azarlandı.

TEMA Başkanı: Ben de soyunacağım
Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) Başkanı Hayrettin Karaca, erozyonla mücadele konusunda yeterli ilginin gösterilmediğini öne sürerek, "Sesimi bir türlü duyuramadım. Sonunda ben de soyunacağım ki sesim duyulsun"dedi.

AİHM, ordudan erken emekli edilen subayların itirazını reddetti
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türk Silahlı Kuvvetleri'nden erken emekli edilen 21 subayın Türkiye aleyhine yaptığı şikayet başvurusunun incelenmeye alınmasını kabul etmedi. Yüksek Askeri Şura kararıyla 1995 ve 1997 yıllarında emekli edilen 21 kişi, dini inançları yüzünden görevden alındıklarını ileri sürmüşlerdi.

ÖSS'yi kazanan adaylara ek kontenjan hakkı 8 Ekim'de
ÖSS'yi kazanan ancak üniversiteye giremeyen adaylar, şanslarını ek kontenjanlarda deneyecekler. Ek kontenjan başvuruları 8 Ekim - 16 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Örgün lisans programlarında 17 bin 463, ön lisans programlarında da 8 bin 698 olmak üzere toplam 26 bin 161 kontenjan boş bulunuyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır