kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dijital devrim şovu


Compex Uluslararası Bilgisayar Fuarı'nın bu yılki teması, 'Dijital Devrim'. Hayatımızdaki yeri tartışılmaz hale gelen bilgi çağının önemi, yüzlerce katılımcı ve çok sayıda seminerle beş gün boyunca tartışılacak
Bilgisayar, internet ve iletişim sektöründe Türkiye'nin en dinamik fuarı olarak 26 yıldır düzenlenen Compex Bilgisayar Fuarı, bu yıl "Digital Devrim Başlıyor" sloganıyla 600'ü aşkın markayı İstanbul'da ağırlıyor. Bugün saat 12.00'de Lütfi Kırdar Rumeli Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açacak olan fuar, 7 Ekim akşamına kadar teknoloji meraklılarını ağırlayacak. Compex 2001 Uluslararası Bilgisayar Fuarı, bilgisayar, internet ve iletişim sektörünün güçlü markalarını bir araya getirecek. Fuarda, eğitimden bankacılığa, alışverişten eğlenceye kadar tüm yönleri ile hayata giren bilgisayar ve internet ürünleri dünyanın en gelişmiş IT şirketlerinin katılımı ile oluşturulan bilgi çağı platformunda tanıtılacak.

SEMİNER DİZİSİ
Kendilerini yeni dünya düzenine hazırlayan KOBİ'lerin en ileri e-ticaret çözümlerini bulacağı fuarda, yeni dünya, yeni ekonomi ve yeni insan kavramlarının tartışılacağı seminerler de verilecek. Fuarda, Akıllı Ev Ürünleri, Uzaktan Eğitim gibi en gelişmiş teknolojiler tanıtılacak. "İnternette Radikal Yaklaşımlar" başlığıyla verilecek ve internetten 'real time' yayınlanacak seminerlerde, yeni dünya, yeni ekonomi ve yeni insan kavramları 'iş stratejileri' çerçevesinde masaya yatırılacak.

Beş gün sürecek fuar boyunca bilişim sektörünün dünya devleri, özel ürün kampanyaları ile kıyasıya yarışacaklar. Yılbaşı öncesinde sıkışan e-talepler ve teknolojik yenilikler doğrultusunda şirketler ve ev kullanıcıları büyük bir ticari potansiyel yaratacaklar.

Geçen yıl 10 bine yakın Kobi yöneticisi, 9.051 satın alma yetkilisi, 8.971 bilgi işlem yetkilisi, 11.650 ev kullanıcısı, 6.773 mühendis, 10.935 öğrenci ve çeşitli mesleklerden 100 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl rekor düzeyde katılım bekleniyor. Fuarı geçen yıl 160 bin kişi ziyaret etmişti.

SABAH fuarın sponsorlarından
COMPEX'i alanında lider olan kuruluşlar destekliyor. Akbank İnternet Bankacılık Sponsoru, Compaq Donanım Sponsoru, Turk.net İnternet Altyapı Sponsoru, Netpa Teknoloji Sponosru, NTV ve Cnbc-E Görsel Medya Sponsoru, Sabah, Akşam, Milliyet, Radikal, Posta, Türkiye, Finansal Forum basın sponsoru olarak yer alıyor. Ajans Press, Arçelik, Beko, İsmail Dağıtım-Parex, Cargo@cargo, 360 derece, Motorola ve Xerox gibi kuruluşlar da hizmet sponsoru olarak destek veriyor.

Fuara 98 şirket katılıyor
COMPEX fuarının tam 98 katılımcı firması bulunuyor. Ziyaretçiler, bilgisayar donanımcılarından, sistem yazılımcılarına, çözüm üretenlerden danışmanlık hizmeti verenlere kadar pek çok şirketi bir arada bulabilecek. Çok sayıda değişik ürünün bir arada bulunması, gerçek kullanıcıların inceleme yapabilmesini de sağlayacak.

UZAKTAN EĞİTİM
Dijital devrim, eğitim sisteminde de köklü değişiklikleri beraberinde getiriyor. COMPEX 2001 Bilgisayar Fuarı da dünyada hızla gelişen Uzaktan Eğitim (E- Learning) gibi dijital yaşam teknolojilerini şirketlerin ve öğrencilerin beğenisine sunuyor. E-eğitim çözümleri şirketlerin bilgi erişiminde gereksiz efor ve zaman kaybını önlemenin yanı sıra maliyetleri düşürüyor. E-eğitim aynı zamanda on-line şirket içi eğitim, dil öğrenimi, üniversiteye hazırlık gibi eğitim alanlarında, video konferans ve ses-veri iletişimi gibi teknolojilerle kolaylık sağlıyor.

YENİ ÇAĞIN EVLERİ
Fuarda, yeni çağın akıllı ev aletlerini görme fırsatı da bulunacak. Malzeme eksilince süpermarkete sipariş veren buzdolapları, eve geliş saatinde devreye giren fırın ya da kombi, arızalanınca eve servis çağıran bulaşık makinesi bunlardan bazıları. Cep telefonu ya da bilgisayar mesajıyla kilitlenen ya da açılan kapıları kontrol edebilen akıllı ev aletleri de Compex'in yoğun ziyaretçi akınına uğrayacak bölümlerinin başında geliyor.

HERKES DÜŞÜNÜLMÜŞ

Ücretsiz servis
Taksim Meydanı ve çevre otoparklardan her onbeş dakikada bir ücretsiz servisler ziyaretçileri Harbiye Lütfi Kırdar Fuar ve Kongre Merkezi'ne taşıyacak.

Özürlü ziyaretçiler
Özürlü ziyaretçiler COMPEX'te özel ilgi görüyor. Kapıda kendilerine yardımcı olacak hostesler ile özel rampalı yollardan giriş yapabilecek, katlar arasında kendilerine özel olan asansörü kullanabilecekler.

Fuar gazetesi
Fuarda yapılacak olan kesinleşmiş tüm aktiviteleri, açılış organizasyonunu, seminerleri, en yeni ürünleri, üst düzey ziyaretçi gruplarını ve fuar süresince gerçekleşen günlük aktiviteler hakkında bilgileri içeren Günlük Fuar Gazetesi hergün 30.000 adet basılıp ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.

On-line davetiye
COMPEX bilgileri, organizasyon detayları ve geçen yıl yapılan COMPEX hakkındaki tüm bilgilerin yer aldığı www.compex.com.tr web sitesi açıldı. Sitenin en önemli özelliği olan üçüncü yılına giren online davetiye uygulaması tüm hızı ile devam ediyor. Yurt içinden veya yurt dışından fuarı ziyaret edemeyen ilgililer web sitesine girerek fuar hakkındaki tüm bilgilere ulaşabiliyorlar.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır