kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Oral: Vergi hedefi tutacak


Bu yıl 37.7 katrilyon lira olan vergi gelir hedefinin tutacağını belirten Sümer Oral "KDV geliri yüzde 88 arttı. Bu ekonomik canlanma ile ilintili umut verici bir gelişme" dedi
Maliye Bakanı Sümer Oral, 2001 yılında vergi gelirlerinde bütçe hedeflerinin tutacağını açıkladı. Oral'ın SABAH'a yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Son günlerde çeşitli yayın organlarında 2001 yılı vergi gelir hedeflerinin gerçekleşmeyeceği yönünde haber ve yorumlar yer aldı. Söz konusu haber ve yorumlar esas olarak, bazı vergi kalemlerindeki artışın düşük kalmasından hareketle yapıldı. Ocak-Ağustos 2001 döneminin toplam vergi gelirleri hedeflenenin üzerindedir ve yılsonu bütçe hedefinin de gerçekleşeceğini gösteriyor.

2001 bütçe vergi hedefi 37.7 katrilyondur. Ağustos sonu itibariyle gerçekleşen 24.2 katrilyon vergi gelirleri bu dönem için hedeflenen tutarın 567 trilyon lira üzerindedir. 2001'in 8 aylık döneminde bazı vergi türleri için beklenen artışın gerçekleşmediği, bazı vergi türlerinde ise tahsilat oranının düşük kaldığı doğrudur. Ancak bu eksikliği gelir ve kurumlar vergilerindeki tahsilat artışları fazlasıyla telafi etmiştir.

'SORUN YAŞANMAYACAK'
Yılsonu itibariyle hedeflenen gelirin sağlanıp sağlanamayacağı vergi gelirlerinin tümü dikkate alınarak değerlendirilmelidir. Bu şekilde yapılan değerlendirme, vergi gelirleri konusunda 2001 yılında bir sorun yaşanmayacağını ve bütçe hedefinin gerçekleşeceğini açıkça ortaya koyuyor. Ayrıca, Ağustos 2001'de "dahilde alınan katma değer vergisi"nde, enflasyonun üzerinde, bu yılın en yüksek düzeyi olan yüzde seksen sekiz oranında, bir tahakkuk artışı sağlanmıştır. Dahilde alınan katma değer vergisi ekonomik canlanma ile yakından ilişkilidir. Bu olumlu ve ümit verici bir gelişmedir."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır