kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Ladin terörün kitabını yazmış
Usame bin Ladin'in terör ağı El Kaide örgütünün, tüyler ürperten bir "cihat ansiklopedisi" hazırladığı ortaya çıktı. Ladin ile ilgili soruşturma çerçevesinde geçen yıl bulunan 11 ciltlik ansiklopedi, terör ve sabotaj eylemlerinin temel ilkelerini içeriyor. Batılı istihbarat uzmanları, ansiklopedinin, yüksek teknik detay ve şemalarla birlikte Ladin'in teçhizat tanıtımı ve eğitimi yaptığını belirtiyor. Ansiklopedinin, komutanlarıyla ters düşen Libyalı bir örgüt üyesinin, Ladin'in Kandahar'daki karargahından çalması ve daha sonra verdiği Afganlı gerillanın yabancı bir haber ajansına iletmesi sonucu ortaya çıktığı belirtiliyor. Arapça yazılmış ansiklopedinin her cildi, 250-500 sayfadan oluşuyor. Her ciltte farklı alanlarda bilgiler sunuluyor ve patlayıcı madde yapımı, adım adım anlatılıyor, uçakların ve askeri uçakların havaya nasıl uçurulacağı konusunda bilgi veriliyor, casusluk öğretiliyor.

Saldırıdan önce annesini aramış
Suudi terörist Usame bin Ladin'in, 11 Eylül'de Washington ve New York'ta düzenlenen saldırılardan 2 gün önce annesini telefonla aradığı iddia edildi. NBC'nin internet sitesinde yer alan ve adı açıklanmayan kaynaklara dayanılarak verilen haberde, Ladin'in, 9 Eylül'de üvey annesi El Kalifa ile temas kurarak, kendisine, "2 gün içinde büyük haberler duyacaksın ve benden bir süre haber alamayacaksın" dediği öne sürüldü. NBC televizyonu 44 yaşındaki Usame bin Ladin'in, Suriye ya da Filistinli bir kadının tek oğlu olduğunu, ancak müteahhit babası Muhammed bin Ladin'in 4 karısından biri olan El Kalifa tarafından büyütüldüğünü belirtti. Ladin'in temas kurduğu sırada El Kalifa bin Ladin'in nerede olduğu haberde açıklanmadı, ancak saldırıdan bir gün sonra Fransa'nın başkenti Paris'te bir hastaneye yatırıldığına dikkat çekildi.

Usame aramızda dolaşıyor olabilir
Ladin'in 1995 yılında Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Bosna-Hersek Büyükelçiliği'ne pasaport başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Avusturya televizyonunun (ORF) haberini doğrulayan Bosna Büyükelçiliği yetkilileri, pasaportun düzenlendiğini, ancak Ladin'in pasaportu almaya gelmediğini, "sakıncalı buldukları için bir süre sonra pasaportu imha ettiklerini" açıkladılar. Bosna-Hersek Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Amera Kapetanoviç de savaş sırasında, Boşnak olmayan bazı Müslümanlar'a Bosna-Hersek pasaportu verildiğini söyledi ama Ladin'e pasaport verilip verilmediğini açıklamadı. Viyana'da yayınlanan haber dergisi News ise, "Ladin'in kıyafet değiştirip, ciddi bir işadamı gibi dünyanın tüm ülkelerine rahatlıkla seyahat edebileceğini" yazdı.

Timsahın ağzından kurtuldu
Avustralya'niın Queensland Eyaleti'nde denize giren 8 yaşındaki İngiliz Taleesha Fagatilli, 2 metre uzunluğundaki dev timsahın dişleri arasından zor kurtuldu. Four Mile Beach sahilinde denize girdiği sırada 2 metre uzunluğunda bir timsahın dişleriyle yakaladığı küçük kız derinliklere sürüklendi. Gözü dönmüş timsah kendisini aniden bırakınca çığlık atan küçük kızı kıyıdaki babası kurtardı. Ölümden dönen kızın vücudu yara dolu.

Bush'tan sonra ikinci hedef
İtalya'da yayımlanan bir gazete, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin radikal İslamcı terör örgütlerinin ikinci hedefi olduğunu ileri sürdü. Sağ görüşlü Libero Gazetesi, aşırı dinci terör örgütlerinin ABD Başkanı George Bush'tan sonra Berlusconi'yi hedef aldıklarını yazdı. İçişleri Bakanlığı'nın bu olasılığı dikkate alarak güvenlik önlemlerini artırdığını belirten gazete, "Başbakan Berlusconi, 'Batı uygarlığı İslam uygarlığından üstündür' dedikten sonra Ladin'in adamları tarafından dikkat çekti" iddiasında bulundu. Gazete, İtalyan gizli servislerinin bu konuda alarma geçirildiğini ve önümüzdeki günlerde Avrupa'daki diğer gizli servislerin yetkilileriyle bir toplantı yapacaklarını kaydetti.

Amerikan ilaçlama uçağı kayboldu!
ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait küçük bir zirai ilaçlama uçağı, Bahama adaları açıklarında kayboldu. Bakanlık, Kolombiya'da uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede kullanılan uçağın önceki gün dönüş yolunda kaybolduğunu açıkladı. Bahamalar'daki Turks adasından yakıt ikmali yapan uçak Florida'daki Patrick hava üssüne gitmek üzere havalandı, ama daha sonra kayıplara karıştı. Bakanlık yetkilisi uçağın yok olmasıyla 11 Eylül saldırıları arasında bağlantı olduğunu gösteren bir işaret bulunmadığını söyledi. Terörist saldırılardan sonra, Amerikan hükümeti bu tür uçakların uçuşunu yasaklamıştı. İlaçlama uçaklarının teröristler tarafından kimyasal ve bakteriyolojik saldırı amacıyla kullanılabileceğinden endişe ediliyor.

Fransız uçağı türbülansa girdi: 8 yaralı
Fransız Havayolları Air France'a ait bir Boeing 747 yolcu uçağının türbülansa girmesi sonucu 8 kişi yaralandı. Air France'tan yapılan açıklamada, Fort-de-rance/Paris seferini yapmakta olan uçağın türbülansa girmesi üzerine mürettebattan 7 kişi ve bir yolcunun vücutlarında çarpma sonucu kırık ve ezikler oluştuğu belirtildi. 427 yolcu ve 15 kişilik mürettebatın bulunduğu uçakta, Pazar günü Dünya 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda birinciliği kazanan ekibinin de bulunduğu, genç oyunculardan yaralanan olmadığı kaydedildi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır