kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kamikazeye karşı otomatik pilot


Amerika'da ilk kez bir kargo uçağı geliştirilen askeri sistem sayesinde uzaktan kumanda aracılığıyla yere indirildi
Yaşadığı asrın faciasından sonra hava güvenliğinin daha fazla üzerinde durmaya karar veren Amerika, bu konuda ilk adımı attı.

New Mexico eyaletindeki Holloman Askeri Hava Üssü'nde yapılan denemelerde ilk defa sivil bir uçak, geliştirilen askeri bir sistem sayesinde uzaktan kumanda aracılığıyla yere indirildi. İlk deneme ünlü kargo firması FedEx'e ait 727-200 kargo uçağı ile gerçekleştirildi.

3 AYDIR DENENİYOR
Raytheon firması tarafından geliştirilen ve merkezden idare edilen uzaktan kumanda ile uçak pilotsuz bir şekilde piste indirildi. Raytheon firması ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin üzerinde beraber çalıştıkları JPALS adlı program sayesinde pilot, kokpitte bulunan kumandanın düğmesine bastığı zaman pistte bulunan diğer 16 kumanda sinyali alıyor ve uçağı yere indirmek için hazırlıklara başlıyor. Özellikle son 3 aydır deneme çalışmalarına başlanan sistem her türlü hava koşulunda çalışabiliyor. Uydu merkezli havacılık ve denizcilik sistemleri konusunda lider olan Raytheon firması yetkilileri güvenliğe böylesi ihtiyaç duyulduğu bir dönemde kendilerinin de bu projeye ortak olmalarının gurur verici olduğunu belirttiler.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır