kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gay elçi krizi!


ABD, Romanya'nın Bükreş kentine gay bir büyükelçi atayınca ülkedeki sağcılar ayağa kalktı. Ancak Romanya Dışişleri Bakanlığı elçiyi savundu
ABD'nin Bükreş Büyükelçisi Michael Guest yeni atandığı görevinin daha ilk günlerinde bu ülkede kriz yarattı. Zira Guest'in eşcinsel kimliğini saklamaması, Romen'leri kızdırdı. Özellikle aşırı sağcı Romenler Guest'e yönelik sözlü saldırılarını artırdı.

BAŞKAN'A MEKTUP YAZDILAR
Amerikan büyükelçisinin eşcinselliğinden sürekli şikâyet eden Vatra Romaneasca (Rumenlerin Beşiği) adlı aşırı sağcı örgüt, son olarak, ABD Başkanı George W. Bush'a gönderdiği mektupta, Guest'in Bükreş'e büyükelçi olarak atanmasını 'iğrenç' olarak niteledi.

Romanya Dışişleri Bakanlığı ise, ülkedeki aşırı sağcıların ABD'nin yeni Bükreş Büyükelçisi Michael Guest'e eşcinsel olması nedeniyle saldırmalarını sert bir dille kınayarak, bir anlamda büykelçi Guest'e sahip çıktı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan açıklamada, "Hoşgörüsüz hareketler ve özel yaşama karışma Romen halkına özgü bir davranış değildir, demokrasi, insan hakları ve bireysel özgürlüklerle de bağdaşmaz" denildi. Romanya'da eşcinsel ilişkilere komünist dönemde hapis cezası verilirken, Temmuz ayında hükümetçe kabul edilen bir kararnameyle eşcinsel ilişkiler suç olmaktan çıkarıldı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır