kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

MİT, Ladin'i yakalayacaktı


MİT ile CIA arasında Usame bin Ladin'in yakalanması konusunda pazarlık yapıldığı ortaya çıktı. MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'ün iddiasına göre teklifi bizzat MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun yaptı. Ancak CIA "bekle-gör" politikası izleyince operasyon gerçekleşmedi.
Eymür, MİT'in Ladin'i yakalamak için 1999 yılında CIA'e öneri götürdüğünü iddia etti. İddiaya göre MİT Başkanı Şenkal Atasagun, Langley'de bulunan CIA merkezine 'şifahi bir mesaj' ileterek, Ladin'i yakalayıp ABD'ye verebileceklerini söyledi.

Metis Siyahbeyaz Yayınları'ndan çıkan 'Eymür'ün Aynası' isimli kitaba göre Ladin'i yakalayıp ABD'ye teslim edecek kişi ise Kaşif Kozinoğlu'ydu. İlk önce Kozinoğlu hakkında bilgi alan CIA daha sonra somut birtakım çalışmalar istedi. Bunun üzerine Kozinoğlu; MİT'in talimatıyla Afganistan'da istihbarat çalışması yaptı, raporlar hazırladı. Bu sırada, CIA'e, Ladin'in adamlarının Türkiye'deki ABD temsilciliklerine saldırı planladığı bilgisi de ulaştırıldı. Ancak, Ladin'in yakalanması konusunda CIA net bir tavır sergilemedi.

MİT'in projesini "mantıki tutarlılıktan bütünüyle yoksundu" diye niteleyen Eymür, birlikte çalıştığı Kozinoğlu'nun bölgeyi iyi bilmesine rağmen CIA'ye "Ladin'i yakalayacak adam" olarak lanse edilmesine pek anlam veremediğini savundu.

Seyhan SEVİNÇ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır