kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Terör koalisyonu


Ladin'in başlarına ödül konmuş iki terörist liderle 3 yıl önce düzenlediği son basın toplantısını, toplantıya katılan Pakistanlı gazeteci anlattı
Suudi terörist Usame Bin Ladin basının önüne en son 3 yıl önce çıkmış. Daha doğru bir ifadeyle Ladin, Pakistan'daki gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle konuşup belirlediği isimleri gece yarısı evlerinden toplayıp, 3 gün kampında beklettikten sonra basını kendi önüne getirtmiş.

Rahimullah Yusuf Zai, Ladin ile başlarına 5 milyon dolar ödül konulan Müslüman Kardeşler Örgütü lideri Mohammed Atef ve Mısır İslami Cihad lideri ve El Kaide'nin eskeri komutanı Ayman El Zawahiri'yi birarada gören nadir insanlardan biri. Yusuf Zai Ladin'in son toplantısını anlattı...

DİZLERİM TİTREDİ
Zai ve diğer meslektaşları bir geceyarısı evlerinden toplanmışlar, 3 gün 3 gece hiç bilmedikleri bir yerde bekletilmişler. Sonra silahlı adamlar onları önce kamplara götürmüş. Ladin'in korumalarının sert bakışları ve kaleşnikoflarının gölgesinde kampı gezdikten sonra toplantının yapılacağı yere alınmışlar.

Odaya girdiği anda büyük bir şok yaşamış Zai: "Biz bir tek Ladin'le görüşeceğimizi sanıyorduk. Ama tüm dünyada aranan ve başına ödül konulan Müslüman Kardeşler Örgütü Lideri Mohammed Atef ve kanlı eylemleriyle bilinen Mısır İslami Cihad Örgütü'nün başı Ayman El Zawahiri Ladin'le masada oturuyordu. Dizlerim titremeye başladı. Hemen makineme sarıldım, engellediler. Fotoğrafları kendileri çekip, banyo edip kart halinde bize dağıttılar."

LADİN DİLİNİN KURBANI
Zai'nin, tarihi basın toplantısı sırasında dikkatini çeken bir başka şey diğer liderlerin konuşmaya hiç katılmamaları olmuş. Onlar Ladin'i, liderleriymiş gibi dinlemiş, zaman zaman da konuşmaları başlarını sallayarak onaylamışlar.

Zai'ye göre Ladin, verdiği demeçlerin ve açık sözlülüğünün kurbanı... ABD'nin Ladin'i hedef görmesinin ardında bu demeç ve röportajlar var. Pakistanlı gazeteci, bu saldırı nedeniyle Amerika'nın küçük düştüğünü söylüyor. Zai, kendi içinden böyle bir saldırı gelmesini düşük bir ihtimal gibi gören ABD'nin 1 kişi için 20 milyon Afgan'ı cezalandırdığını ve bunun da doğru olmadığını kaydederek; şiddetin sadece bir sonraki şiddeti getireceğine inanıyor.

Taliban'ın, ABD destekli Kuzey İttifakı'na yenik düşebileceğini, fakat hiçbir zaman Kandahar ve çevresindeki kontrolünü yitirmeyeceğini belirten Yusuf Zai eski Afgan Kralı Zahir Şah'ın bir baba figürü olarak halkın onayını alabileceğini ve 2-3 yıl içinde seçime gidilmesi gerektiğine inanıyor.

Ali ÖZLÜER

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır