kapat
03.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

10 milyon insan ölecek


Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn, Suudi terörist Ladin'in yarattığı acı tabloyu açıkladı: Ekonomik düzensizlik yüzünden açlık sınırındaki 10 milyon kişi ölecek
Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn tüm dünyayı sarsan 11 Eylül'deki terörist saldırıların getireceği ekonomik yükün fakir ülkeleri daha da fakirleştireceğini söyledi. Saldırıların ekonomiyi çok etkileyeceğini vurgulayan Wolfensohn, "Açlık sınırında yaşayan 10 milyon kişi sırf terörist saldırıların getirdiği ekonomik düzensizlik yüzünden ölecek" diye konuştu.

Özellikle Afrika ülkelerinde yaşayan ve geliri günde 1 doların altında olan masum insanların Ladin yüzünden hayatını kaybedeceğini belirten Dünya Bankası Başkanı, "Hiçbir günahı olmayan onbinlerce çocuğun sırf parasızlık yüzünden ölme riski taşıması beni kahrediyor" diye konuştu. Wolfensohn, Afrika ülkelerinde görülmemiş sayıda insan kaybı yaşanacağı uyarısında bulunurken, saldırıların gelişmiş ülkeleri farklı yollardan etkileyeceğinin altını çizdi.

Oldukça karamsar bir tablo çizen Wolfensohn fakir ülkelerin çöküş sürecine gireceğini, gelişmiş ülkelerin ise büyüme hızlarının yavaşlayacağını belirtirken bu ülkelerde görülmemiş sayıda insanın fakirlik sınırına ineceğini belirtti. Dünya Bankası yetkilileri de 2002 yılı için yüzde 4.1 olarak öngördükleri ekonomik büyümenin, saldırıların etkisiyle yüzde 3.3'de kalacağını söyledi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır