kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Daum yıkılmadı


Beşiktaş'ın Alman hocası, "Ölüm-kalım" maçında muhtemel halefi Ersun Yanal'ın ekibi A.Gücü'nü başkentte devirdi. Hakem Eryılmaz'ın bariz hataları ibreyi Kartal'a çevirdi
İstanbulspor yenilgisi sonrası Beşiktaş'ta "Daum'un yerine Ersun Yanal" söylentileri ayyuka çıkmış ama A.Gücü Başkanı Cemal Aydın net bir dille bunları yalanlamıştı. Beşiktaşlılar da aynı hafta oynayacakları maç öncesi çıkan bu iddiaları çok çirkin bulduklarını açıklamıştı. Doğrusu da buydu. Ama dün Beşiktaş'a karşı oynayacak olan Kennedy, maç öncesi transfer masasına yatırıldı. Fazla yorum yapmadan maça geçelim.

Ersun Yanal'da değişiklik yoktu dün. Geniş alana yayılan ve yoğun biçimde golü düşünen bir sistemi 19 Mayıs'ın çimlerine yaymıştı Yanal. "Saldır. Saldır da büyü" diyordu. Daum ise her zamankinden farklıydı. Hem o, hem de takımı ürkekti. Ama Daum rakibinin zaafını iyi biliyordu. Değişken ikili forvetle (İlhan-Sertan) oynuyordu. Bu ortamda ava giden avlanıverdi. 6. dakika yeni dolmuştu ki, Nihat'ın ortasına Bayram kafayı vurdu: 0-1. 22'de Cafer'in pasıyla ceza alanına giren Rogerio, Beşiktaşlılar'ı bir sağa, bir sola yatırdıktan sonra uzak köşeye kesti. Niyazi'ye de golü atmak kaldı: 1-1.

Basın tribününde yorumcular kendi aralarında golü tekrarlarken Beşiktaş'ın yanıtı geldi. Kimilerinin "Bayatlamış" dediği Baya kesiverdi topu. Kargaşada Ronaldo meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. "Bu Baya, bayağı bir futbolcuymuş" yorumu ilk yarının da perdesini kapattı.

Ümit bile 'Penaltı' dedi
İnanılmaz bir ikinci yarı ve inanılmaz bir hakem izledik. 51'de Ümit, Cafer'i ceza alanında indirdi. Futbolun kitabında bu hareket için "Penaltı" yazar. Ama Bülent Yavuz'un prenslerinden Musa Eryılmaz'ın kitabında ne yazdığını bir tek Allah bilir! Hatta Ümit bile bu pozisyon için maç sonrası "Evet, penaltıydı" diyecekti.

İlle de gol diye giden A.Gücü, 62'de klasik hatalarından birini yaptı. Hakan Kutlu'nun ters bir kafa vuruşuyla pozisyona giren İlhan affetmedi: 1-3.

Maçın ilginç tarafı gollerin peş peşe gelmesiydi. 64'te hatayı Beşiktaş savunması yaptı. Üç kişi seyretti, Augustine seyretmedi. Koştu, çaktı: 2-3. 68'de Yılmaz'ın kestiği topta "Süper Cafer" havada asılı kaldı. Kafayı yapıştırdı: 3-3.

Avcı Musa Eryılmaz
Geldik maçın kader anı olan 76. dakikaya. Beşiktaş'ın kazandığı ceza atışı, kitaba göre çift vuruştu. Nihat vurdu, top doğrudan kaleye girdi. Eryılmaz kısa bir tereddütten sonra "Gol" dedi. A.Gücü'nün itirazı havada asılı kaldı. 3 puan Beşiktaş'ın hanesine yazıldı.

Ava giden Ankaragücü yine avlandı. Ama bu kez avcı Musa Eryılmaz'dı.

Tayfun BAYINDIR

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır