kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Süper Boğa


İstanbulspor, sezonun ilk golünü 15'te Marco'nun penaltısından yedi. Mehmet 28'de beraberliği getirdi. 54'te Osman'ın kendi kalesine attığı gol skoru ilan etti
Son iki maçını kaybeden Trabzon, İstanbulspor karşısına moral bulmak ve lige tekrar ağırlığını koymak için çıkmıştı. Bordo-mavili takım, maça hızlı başladı. 15'te Saffet'in Da Silva'yı düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Marco gole çevirince, Trabzon beklediği golü erken buldu. Ancak bunun ardından akıl almaz pas hataları ile üstünlüğü rakibe kaptırdı.

Bunun sonucunda da beraberlik golünü yediler. Ancak yenilen iki golde de rakipten çok, defansın büyük hataları göze çarptı. 28'de Mehmet Yozgatlı'nın attığı golde Salazar-Metin Aktaş ikilisinin akılalmaz hataları vardı. Hele 54'te yenilen 2. golü anlatmak imkansız. Bushi'nin ortasında, Osman boş durumda topu kendi kalesine attı. Direkten dönen top, Metin Aktaş'a çarpıp içeri girdi. Yani ortada tek bir rakip yokken, iki Trabzonlu kendi kalelerine golü attı.

Bu nasıl taktik?
Peki böylesine basit goller yiyen, defansı bırakın olumlu top kullanmayı görevini bile yapamayan bir takım nasıl maç kazanır? Kaldı ki, dün geceki maç değil 90, 180 dakika bile oynansa Trabzonspor bırakın golü, gol pozisyonu bile bulamazdı.

Savunmada hava üstünlüğü olan bir takıma uzun toplarla hücum etmek hangi zekanın ürünü? Bu şekilde ileriye doğru şişirilen bütün toplar rakibe gitti.

Ama yenik duruma düştükten sonra bile organize atak yapamayan ve sadece uzun toplarla gol bulmaya çalışan bir takımın dünkü maçı kaybetmesi normaldi. Dünkü Trabzonspor'da Da Silva ve Marco dışında elle tutulur bir oyuncu daha yoktu.

İskender GÜNEN

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır