kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

MECLİS-İ MEBUSAN


BİR YANLIŞLIK: Okuyan'ın evi
Meclis'in çok katlı lojmanlarında oturan Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, önceki gece saat 22.00'de evine gitti. Asansöre binip yukarı çıktı ve kapı zilini çaldı. Kapıyı genç bir çocuk açtı. Okuyan, kızının arkadaşı zannedip eve girdi.

Ama evdeki eşyalar farklıydı. O anda 10'uncu kat yerine 11'inci kata çıktığını anladı. Gece yarısı DSP'li Gaffar Yakın'ın evine giren Okuyan, özür dileyip bir alt kata indi.

BİR AÇILIŞ: Sezer, Evren, Erbakan
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 1 Ekim günü TBMM'yi bir konuşma ile açacak. Açılışa 80 ülkenin büyükelçisi, eski Cumhurbaşkanları, Meclis Başkanları ve Başbakanlar da davetli. Birer davetiye de Kenan Evren ve Necmettin Erbakan'a gidiyor. Büyükelçiler kordiplomatik, diğer konuklar ise protokol locasında olacak. Bu locadaki bir başka isim ise, Ak Parti Başkanı Tayyip Erdoğan. Hemen yanındaki askeri erkan bölümünde de Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları var. Sezer, önce terör ve uluslararası ilişkilere, sonra da, hukuk, yolsuzluklar, ekonomi ve işsizliğe değinecek. Meclis'teki tören, katılacak isimlere göre renkli geçecek.

BİR SLOGAN: Balık ve haciz
MHP İstanbul Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk deniz ve balık tutkunu. Öztürk geçtiğimiz günlerde Poyrazköy'e gidip balıkçılarla görüştü, dert dinledi. Balıkçılar, banka kredilerini ödeyememişler ve haciz kapıya dayanmıştı. Onlar da "Eskiden balık için rastgele derdik, şimdi haciz için rastgele diyoruz" diyerek sloganı değiştirmişlerdi.

BİR GEZİ: Ladin darbesi
TBMM Başkanı Ömer İzgi geçen hafta Kıbrıs'a gitti ve ABD'deki saldırıdan KKTC'nin de nasibini aldığını gördü. Bu yıl başlayan bir uygulamayla, İncirlik üssünde görevli ABD askerleri tatillerini Girne'de geçiriyordu. Merit Otele gruplar halinde giden askerlerin tatilleri, 11 Eylül günü zorunlu olarak sona erdi. Askerler İncirlik'e dönerken, zaten zor durumda olan KKTC turizmi de, Ladin darbesi yedi.

BİR İLAÇ: Hastalık ve gol
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu mide ağrısından kurtulamıyor. Gitmediği doktor kalmadı, yeni ilaçlar denedi ancak sonuç alamadı. Koyu bir Gençlerbirliği taraftarı olan Bostancıoğlu, takımının maçına gitti ve bir şey farketti. Gençlerbirliği gol attığında mide ağrısı bıçak gibi kesiliyordu. Bakan ilacını statta buldu.

BİR İSİM: Kod adı Raşit
Turizm Bakanı Mustafa Taşar kendisi için ikinci bir isim belirledi. Taşar'ın uygun bulduğu isim Raşit Gerçek. Kimi zaman dostlarına da bu isimle mesajlar bırakan Taşar, Raşit Gerçek ismine çok alıştı ve bu isimle bir kitap bile yazdı. Taşar, bakan olarak söyleyemediklerini artık Raşit Gerçek olarak söylüyor ve rahatlıyor...

Emin ÖZGÖNÜL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır