kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Zorlu viraj

Beşiktaş ipten döndü. Siyah-beyazlı takım, dönüm maçı olarak görülen Ankaragücü müsabakasında çok zor da olsa galip gelerek zaman kazandı. Gelen tepkiler üzerine kadroda yapılan değişiklikler, Beşiktaş'ı olumlu yönde etkiledi.

Bayram'ın orta sahada, Baya'nın forvete yakın oynatılması, özellikle ilk yarıda Beşiktaş'a artılar getirdi. Kartal bu sayede golleri de erken buldu. Fakat büyük stres altında oynayan Beşiktaş, kazandığı gollerden sonra bir türlü oyunu istediği gibi kontrol altına alamadı. Galibiyeti koruma düşüncesi, futbolcuların çok fazla hata yapmasına neden oldu. Özellikle bir de takımın savunmaya çekilmesi, oyunu geride kabul etmesi, Ankaragücü'nün pozisyon bulması için birçok fırsat yarattı.

Beşiktaş'ın savunma bloğundaki hatalar bu karşılaşmada da devam etti. Özellikle adam paylaşımında çok fazla pozisyon hatası yaptılar. Bunda elbette Beşiktaş'ın A.Gücü tarafından baskı altına alınmasının ve kanatlardan fazla sayıda orta gelmesinin de etkisi vardı.

Dört gol büyük başarı

Burada en büyük zaafiyeti orta saha oyuncularının gösterdiğini düşünüyorum. Yeteri kadar topa sahip olup, oyunun kontrolunun Beşiktaş'ta kalmasını sağlamayadılar. Bir de ilerde oynayan İlhan ile Sertan'ın kendilerine gelen topları, koruyamamaları ve çok çabuk kaybetmeleri de A.Gücü baskısının oluşmasında önemli faktördü.

Ama ne olursa olsun, rakip sahada 4 gol atabilmek, çok büyük bir başarı. Hele A.Gücü gibi iyi futbol oynayan, çok iyi mücadele eden bir ekibe karşı...

Skor ne olursa olsun, oyun nasıl oynanırsa oynansın, bu maç Beşiktaş açısından mutlaka ama mutlaka kazanılması gereken bir maçtı. Karşılaşmaya böyle bakmak lazım ve siyah-beyazlı takım da kazanmayı başardı. Önemli olan da buydu. Baskının bu kadar yoğun olduğu bir maçta elbette hatalar yapılabilirdi. Hoş görmek lazım. Çok iyi oynayan Ümit'i de tebrik ederim.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır