kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Huzurevinin huzuru kaçtı


Tadilat gerekçesiyle İzmir ve Ankara'ya nakledilmek istenen Etiler Huzurevi sakinleri yönetime isyan etti: "Bizi yuvamızdan ayırmayın"
Toplam 550 yaşlının barındığı Emekli Sandığı'na ait Etiler Huzurevi'nin A ve A-F bloklarında kalan 350 sakin bir süreden bu yana huzursuz günler geçiriyor... Yönetimin, iki bloğun 1998 Deprem Yönetmeliği'ne uygun hale getirilmesi için başlatacağı tadilatı gerekçe göstererek İzmir ve Ankara'daki huzurevlerine nakletme kararı aldığı Etiler Huzurevi sakinleri, başka bir şehire gönderilmeleri durumunda düzenlerinin bozulacağını belirterek, "Yıllardır yaşadığımız sıcak yuvamızdan ayrılmak istemiyoruz. Tadilat süresince hiç olmazsa yine İstanbul'da başka bir huzurevinde barınma imkanı tanınmasını bekliyoruz" diyor.

GENEL MÜDÜR'E ÇAĞRI
Yönetimin bu haftadan itibaren gruplar halinde Ankara ve İzmir'deki huzurevlerine göndermeyi planladığı yaşlılar, Emekli Sandığı Genel Müdürü'nün nakil olayını durdurmasını istiyor. Büyük bir çoğunluğun aile ve akrabalarının İstanbul'da olduğunu hatırlatan Etiler Huzurevi sakinlerinden ortak feryat yükseliyor: "Hepimizde derin hatıraları olan bu binadan ayrılmak bizleri duygusal olarak yıkıntıya uğratacak. Huzurumuzu kaçırmayın."

Bizi arkadaşlarımızdan koparmayın

Halit Özkul: KOPARMAYIN
Burası bizim yuvamız. Nakil olayını duyduğumuzdan bu yana huzursuz günler yaşıyoruz. Başka bir şehire gidersek büyük üzüntü yaşarız. Bizi arkadaşlarımızdan koparmasınlar.

Aysel Kılıçpınar: ANLAYIŞ
Bizler zorunluluk nedeniyle huzurevinde kalıyoruz. Çoluk çocuğumuzu bırakıp buraya geldik. Burada yaşamak artık bizler için alışkanlık oldu. Yönetim başka bir bina tahsis etmeli.

Saliha Poryalı: YAZIK OLUR
Eşimi burada kaybettim. Bende derin izler bırakmış bir yerden çıkıp gitmek çok acı geliyor. Başka bir şehirdeki huzurevine alışmamız uzun süre alır. Hepimiz burada kalmak istiyoruz.

Mehmet Turan: ŞAŞIRDIK
Nakil olayını duyunca büyük şaşkınlık yaşadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Diğer bloklarda kapasite artışıyla bizler için geçici olarak yer oluşturulabilinir. Yönetim bunu yapmalı.

"GEÇİÇİ BİNA BULUNMALI"
Yıllardır bir arada yaşadıkları arkadaşlarından ayrılmak istemediklerini söyleyen A ve A-F Blok sakinleri, "Binada tadilat yapılmasını anlayışla karşılıyoruz ancak yönetimin bizleri Ankara ve İzmir'deki huzurevlerine nakletmek yerine geçici olarak başka bir binada barıdırdırmasını bekliyoruz" diyor.

Ramazan YAZGAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır