kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Ladin piyasada oynadı'


Almanya Merkez Bankası Başkanı, terörist Ladin'in altın ve petrol piyasalarında manipülasyon yaptığına dair süphenin arttığını söyledi
11 Eylül'de dünyanın kalbi World Trade Center ve Pentagon'a yönelik terör eylemleri öncesinde, Usame Bin Ladin'in dünya borsalarında pozisyon aldığı iddialarına bir yenisi eklendi.

PETROL VE ALTIN ALDI
Almanya Merkez Bankası Bundesbank Başkanı Ernst Welteke yaptığı açıklamada, Ladin'in, altın ve petrol piyasalarında da manipülasyon yapmış olması ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi. Welteke, Ladin'in dünya borsalarında açığa hisse senedi satışı yaptığı ve fiyatı düşen hisseleri geri alıp milyonlarca dolar kâr etmiş olması iddialarının üzerine, 11 Eylül öncesinde düşük fiyattan aldığı altın ve petrolü, daha sonra satarak kâr etme ihtimalinden şüphelendiklerini belirtti. Welteke, saldırılardan 24 saat sonra petrol fiyatlarının yüzde 13 artması ve altına olan talep patlamasını, bu iddiaları doğrulayan faktörler olarak sıraladı.

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR
Belçika Maliye Bakanı Didier Reynders da, Fransa ve Belçika borsalarında da Ladin ve adamlarının manipülasyon yaptıklarına dair sinyaller aldıklarını söyledi. Reynders, AB Maliye Bakanları toplantısında Avrupa bankalarında Ladin ve Taliban'a ait hesaplar olup olmadığının araştırılacağını da sözlerine ekledi. Maddi birikimini değişik finans kuruluşları aracılığıyla değerlendirdiği bilinen Ladin'in, Sudan, Londra, Hong Kong ve Malezya'da hesapları olduğu, sonradan Güney Kıbrıs, Tunus ve İsviçre'yi de içeren mali kuruluşlar ağı oluşturarak Müslüman kuruluşlardan gelen bağışları aldığı söyleniyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır