kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Amerikalı korkarsa 1 milyar dolar kaçar


11 Eylül'de Amerika'da meydana gelen terörist eylemlerin Türk-Amerikan ilişkilerini etkilememesi için herkese çağrıda bulunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "En büyük korkumuz Amerikan halkının müttefik olduğumuzu anlamamasıdır"dedi
Amerika'da meydana gelen terör eylemlerinin ardından, Türkiye'nin gol atacağı iki sektörden biri olan turizmin darbe almaması için kolları sıvayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy, hükümete ve halka 'duyarlı olma' çağrısında bulundu. Amerikalı turistlerin korkup Türkiye'yi ziyaret etmemesinin 2002 yılında yaklaşık 1 milyar dolarlık turizm kaybına neden olacağını söyleyen Ulusoy "IMF'den kredi alabilmek için bu kadar uğraşırken, bu geliri kaçırmamak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi. Türk-Amerikan ilişkilerinin terörden etkilenmesinin Türk turizmi açısından talihsizlik olacağını belirten Ulusoy, "Bir Amerikalı turist, ülkeye bıraktığı döviz göz önüne alındığında üç Alman turiste bedeldir" dedi. Ülke tanıtımı için kampanyalar düzenleyen Turizm Bakanlığı ile koordinasyon içinde çalıştıklarını anlatan Ulusoy, turizmin etkilenmemesi için yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı:

DOSTLUK LOBİSİ
"Bizler turizm sektörü adına üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. TÜRSAB üyeleri sürekli Amerikalı acenteler ve tur operatörleri ile irtibat halinde. Her fırsatta Türkiye NATO üyesidir, müttefikiz diyorlar. Bir savaş ortamında yanınızda yer alacak tek Müslüman ülkeyiz diyerek dost olduğumuzu hissettirmeye çalışıyorlar." Amerika'daki saldırılarda hayatını kaybeden insanlar için taziyelerini dile getirmek adına Washington Post ve New York Times gazetelerine ilan vereceklerini sözlerine ekleyen Ulusoy, tüm Amerikan halkına acılarını paylaştıklarını duyurabilmek için bu yolu seçtiklerini söyledi.

WORK-SHOP'LAR DÜZENLENECEK
TÜRSAB, iki yıl önce Doğu Akdeniz turizmini geliştirmeyi amaçlayarak Mısır, Yunanistan ve Türkiye'deki seyahat acenteleri tarafından kurulan FEMTA'nın da Amerika ile ilişkilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar sürdürüyor. 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında FEMTA'nın Türkiye'de yapılacak olan yıllık toplantısına 20 Amerikalı tur operatörü gelecek. Türkiye'nin çeşitli turistik ve tarihi alanlarına yapılacak gezilerin ve özellikle Doğu Akdeniz'i tanıtmak adına düzenlenecek seminerlerin yer aldığı bir hafta sürecek toplantı dizisinin en önemli ayağını Türk turizmini konu alan work- shoplar oluşturacak.

ABD'nin TÜRSAB'ı endişe içinde
"Amerika Seyahat Acenteleri Birliği (ASTA) Başkanı Richard Copland, Amerikan halkının seyahat etmekten kaçınmasından sektör adına endişe duyduğunu belirtti. Financial Times'a açıklama yapan Copland terör eylemlerinin ardından havayolu ile sigorta şirketleri arasında meydana gelen anlaşmazlık ve uçakların kalkamaması, turizm ve bağlantılı pekçok sektörün ölümü anlamına gelebilir" şeklinde konuştu.

Copland, şöyle devam etti: "Turların iptali ve otellerin boşluğu iyiye işaret değil. Bunun sadece bir başlangıç olmasından korkuyorum. Özellikle bu mevsimde yüzde 90'larda doluluk oranın yaşayan Las Vegas'ta bile oteller boşaldı. Terör turizmin baş düşmanıdır. Bu durum sadece ABD'de değil, tüm dünyada böyle. Turizm 40'a yakın sektörle bağlantılı çalışır. Eğer terörün turizmi baltalamasına izin verilirse global resesyon kaçınılmaz olacak."

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un verdiği bilgiye göre, ASTA'nın 2005 yılındaki yıllık genel kurul toplantısı için aday ülke Türkiye. Ulusoy, "1-5 Ekim arasında seçici kurulu İstanbul'da ağırlayacağız. İstanbul'un toplantıya uygunluğunu test edecekler. Bu dönemde bizlere çok iş düşüyor. Saldırılardan sonra gezilerini iptal etmemeleri çok sevindirici" dedi.

MARİA İNANDI

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır