kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Hedef bu kez İsrail'in ikizleriydi!
İsrail, ülkenin en yüksek binaları Azrieli 'ikiz kulelerini' havaya uçurma hazırlığı yapan iki Filistinli'yi tutukladığını açıkladı. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi Samah Jibril ve Rami Katouni, 7 Ağustos'ta Ürdün sınırından giriş yaparken yakalandı. Jibril ve Katouni'nin Tel Aviv kentindeki 50 ve 46 katlı ikiz binalara, içi bomba yüklü bir otomobille intihar saldırısı gerçekleştirecekleri belirtildi.

Berguti'ye Ladin muamelesi
ABD'nin Suudi terörist Usame bin Ladin'in teslim edilmesini istemesinin ardından İsrail de Filistin lideri Yaser Arafat'a bağlı El Fetih örgütünün Batı Şeria sorumlusu Marwan Berguti'nin kendilerine teslim edilmesini istedi. Berguti'nin 1 Yunanlı'nın ölümü ve 1 İsrailli'nin de yaralanmasıyla sonuçlanan 2 saldırının sorumlusu olduğu belirtildi. İsrail, daha önce de terörist ilan ettiği Berguti'ye suikast girişiminde bulunmuştu.

Pakistanlı İslamcılar Taliban'la omuz omuza
Pakİstan'daki Taliban yanlısı birlikler olası bir Amerikan saldırısında Taliban milisleriyle birlikte savaşmak için Afganistan'a geçti. Cemiyet'-i Ulema-i İslam adlı aşırı dinci örgütün lideri Gabdül Ghafoor, 'Amerika'ya karşı girişilen savaşta Taliban'ın yanında olacaklarını' söyledi. Ghafoor, Pakistan'daki militanların ise ülkedeki tüm hava üslerinde canlı kalkan görevi üstleneceklerini belirtti.

"Ladin, Başbakan'a para yardımı yaptı"
Terörist Ladin'i yakından tanıyan Pakistanlı gazeteci Hamid Mir, yeni kitabında Ladin ile Pakistan arasındaki "kirli" ilişkileri açığa çıkartacak. Kitabın yayınlanması için Ladin'in onayını bekleyen Mir, "Ladin, eski Başbakan Navaz Şerif'e göreve gelmeden önce yüklü bir miktar para yardımı yaptı" diye konuştu. Ülkenin eski başbakanlarından Benazir Butto da Şerif'e verilen bu paranın kendisine karşı 1989'da kullanıldığını savundu.

Anlaşmazlıkları silahla çözmeyin
Önceki gün 4 günlük bir ziyaret için Kazakistan'a giden Papa 2'nci Jean Paul, başkent Astana'da anlaşmazlıkların çözümünde silaha başvurulmasına karşı olduğunu söyledi. Astana'ya inişinde bir açıklama yapan Papa, "Anlaşmazlıklar silahlara başvurulmadan, barışçı yollar, müzakere ve diyalogla çözülmelidir" dedi. Papa'yı havaalanında karşılayan Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev de "Papa'nın bu gergin dönemde burada olması iyi oldu. Papa'nın barış mesajlarının, gerginliği azaltacağına inanıyorum" diye konuştu.

2000 yıllık kamp
Viyana yakınlarında Roma dönemine ait 2000 yıllık bir askeri kamp bulundu. Radar ve bilgisayar aracılığıyla bulunan kampta, restorantlar, banyolar ve toplantı salonlarının yer aldığı kaydedildi. 2'nci yüzyılın sonlarında en hareketli günlerini yaşayan kampın 50.000 kişiyi barındırdığı belirtildi.

Kemanın babası Stern öldü
Dünyanın en büyük kemancılarından Isaac Stern, New York' ta 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Stern, Körfez Savaşı sırasında Kudüs'te gaz maskeli kalabalığa unutulmaz bir konser vermişti.

Bira için kanser olmayın
Bilimadamları, biradaki kimyasal maddelerin kansere iyi geldiğini belirledi. Araştırmada, zehirlenmeye yol açan salmonella bakterisine kanser yapan genler enjekte edildi. Birada bulunan kimyasal maddeleri ayrıştıran bilimadamları, bu maddeleri teker teker kanserli salmonella hücrelerine enjekte ettiler. Enjekte edilen maddelerden en az 6 tanesinin kanser hücresinin bölünerek çoğalmasını önlediği belirlendi. Araştırmayı yürüten ekip, 6 maddeden 1'inin kimyasal yapısını tespit ettiklerini, yakında insan hücreleri üzerinde çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Oburluk beyinde başlıyor
Amerikalı sağlık uzmanları çok yağlı yemek yiyen kişilerin beyinlerinin peptides adında yemek yeme tutumunu ve buna bağlı olarak da kiloyu değiştiren bir madde salgıladığını açıkladılar. New York Rockefeller Üniversitesi uzmanları, bu maddenin aynı zamanda insanlarda oburluk ihtiyaç ve davranışını kamçıladığını da tesbit etti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır