kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

SAS-Taliban çatışmasında kayıp yok


İngiltere'de yayınlanan Sunday telegraph gazetesi, İngiliz SAS komandolarıyla Taliban güçleri arasında başkent Kabil yakınlarında çatışmalar yaşandığını ileri sürdü.
Gazetenin üst düzey askeri yetkililere dayandırdığı habere göre 4 kişilik SAS komando timi, MI6 ve CIA ajanlarıyla birlikte bölgede istihbarat çalışması yapıyordu. Ladin'in yerini araştıran komandolar, mayın döşenen bölgeleri ve Ladin'in Afganistan'ı terk etmeye karar vermesi durumunda kullanabileceği rota konusunda bilgi topluyordu.

Kabil yakınlarında SAS komandolarıyla Taliban güçleri arasında ilk sıcak temas meydana geldi. İki taraf arasındaki silahlı çatışma "doğrudan hedefe yönelmekten ziyade sembolik bir güç gösterisi" oldu ve iki taraf da kayıp vermedi. İngiliz Savunma Bakanlığı da Telegraph'ın haberini doğruladı.

Muhaliflerin saldırısı
ABD'nİn Afganistan'a düzenleyeceği saldırı giderek yaklaşırken, Afganistan'daki muhalifler de Taliban'a yönelik saldırılarını yoğunlaştırdılar. Cumartesi günü yaşanan çatışmalarda Özbek general Raşid Dostum komutasındaki birlikler kuzeydeki Mezar-ı Şerif kentine biraz daha yaklaştılar. Dostum güçleri, Mezar-ı Şerif yakınlarındaki Dere Yusuf ilçesinin Sepit Kotel yöresi ile Faryab kentine bağlı Lovlaç ilçesini ele geçirdiler. Kaynaklar bölgede şiddetli çatışmaların meydana geldiğini, muhaliflerin Mezar-ı Şerif yolu üzerindeki Şolger ilçesinin ele geçirilmesi için çalıştığını bildiriyor. Dostum'a yakın kaynaklar 80 Taliban milisinin öldürüldüğünü, 150 kadar kişinin ise esir alındığını iddia ediyorlar.

ABD casus uçağı kayıp
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, olası operasyon için Afganistan semalarına gönderilen insansız casus uçağını kaybettiklerini bildirdi. CBS televizyonunun "Ulusla Buluşma" programında konuşan Rumsfeld, Taliban'ın iddia ettiği gibi casus uçağının vurulması ihtimalini dile getirmedi ve başka bilgi de vermedi. Rumsfeld, yalnızca, "Uçakla irtibatı yitirdik" dedi. Taliban, Afganistan'ın kuzeyinde Özbek komutan General Raşid Dostum'un son iki gündür ilerleyişi karşısında Amerikan casus uçağıyla bir helikopteri düşürdüğünü bildirmişti. ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, yakıt ikmal uçakları dahil 12 kadar uçağın daha Basra Körfezi ve Hint Okyanusu'na gönderileceğini bildirdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır