kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Saldırıyı kazıdıkça Saddam çıkıyor


Amerikan ve İngiliz istihbarat birimleri yeni delillerde, Irak liderinin Ladin'in terör örgütü El Kaide'ye ödeme yaparak saldırıda pay sahibi olduğuna inanıyor
ABD'ye düzenlenen terörist saldırının ardından Amerikan, İngiliz ve İsrail istihbarat örgütlerinin topladığı bilgiler saldırının ardında Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in olduğu yönündeki şüpheleri yoğunlaştırdı. Saddam isminin ön plana çıkmasının ardından Amerikan yönetimi, Irak'ın vurulmasını tartışmaya başladı. Amerikan saldırısından çekinen Saddam, Irak ordusunu alarma geçirdi.

PARA YARDIMI YAPTI
Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA, Ladin'in adamlarının saldırıdan birkaç gün önce Irak gizli servisi elemanlarıyla temas kurduğunu ortaya çıkardı. İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, CIA'nın elinde teröristlerin elebaşısı Muhammed Atta'nın Irak istihbaratının üst düzey görevlileriyle bu yılın başında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da buluştuğuna dair deliller var.

Geçen hafta da olayda Saddam parmağı olduğuna dair yeni deliller ortaya çıkarıldı. CIA'ya göre Irak İstihbarat görevlileri Ladin'in El Kaide örgütünün temsilcileriyle 2 yıldır Pakistan'da düzenli olarak buluşuyor. Son 4 ay içerisinde de en az 3 görüşme gerçekleşti. Hatta Iraklı casuslardan biri geçtiğimiz ay Pakistan güvenlik güçlerince Pakistan-Afganistan sınırında ele geçirildi. Iraklı casuslar yanlarındaki götürdükleri yüklü miktardaki paraları El Kaide temsilcilerine verdi. Diğer ödemeler ise Lübdan'daki bankalar aracılığıyla gerçekleşti.

KARILARINI GÖNDERDİ
Telegraph'ın haberine göre İngiliz istihbarat örgütleri de Saddam'ın El Kaide örgütüne lojistik destek ve eğitim verdiğini belirledi. Telegraph Saddam'ın, henüz terörist saldırılar düzenlenmeden ordusunu en üst düzey alarma geçirmesini de saldırıda Saddam imzası olduğuna delil olarak gösterdi. Gazetenin edindiği bilgiye göre, Ağustos ayında Saddam, 1991'deki Körfez Savaşı'ndan bu yana ilk kez en üst düzey alarm durumu olan "G Alarmı" verdi. İki karısı Sacide ve Samira'yı da başkent Bağdat'ın 170 kilometre uzağında bulunan Tikrit'teki Başkanlık Sarayı'na gönderen Saddam, Ağustos ayından beri sığınaklarda yaşıyor.

Teröristler uçmayı Irak'ta öğrendi
Saddam rejiminden kaçarak Almanya'ya sığınan Irak'ın nükleer programının eski başkanı Chidhir Hamsa Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada istihbarat örgütlerinin elde ettiği bilgileri doğrulayarak, "Bu tür bir saldırıyı düzenleyebilecek tek kişi Saddam Hüseyin'dir" dedi. Hamsa, Irak'ın terörist örgütlerin Ortadoğu'daki karargahı olduğunu söyleyerek, bazı teröristlerin Irak'ta pilotluk eğitimi aldığını iddia etti.

İsrail gizli servisi MOSSAD'ın elde ettiği bilgilere göre saldırı Hizbullah'ın denizaşırı operasyonlar şefi Imad Mugniyeh ve El Kaide'nin askeri şefi Alman al-Zawahari tarafından koordine edildi. Gereken para ise Saddam tarafından temin edildi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır