kapat
24.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Savaş istemiyoruz


Endişe içinde haberleri dinleyen Afganlılar, Türkiye'nin hayalini kuruyor...
Emin, Fasit, Amanullah, Muhammed İbrahim, Ahmad Jam, Ahmad... Hepsi de 1993 Rus işgalinin ardından ekmek için, huzur için Afganistan'dan Pakistan'a göç etmişler. Eş ve çocuklarını yanlarına alan, diğer sevdiklerini ise Afganistan'da bırakmak zorunda kalan bu mahzun insanlar, şimdilerde savaş korkusunu yine yüreklerinde hissediyor, sevdikleri için endişeleniyorlar.

Onlara, Ladin' i soruyoruz. Yanıt tek ve kesin oluyor: "O bir terörist." Ladin'in İslam uğruna uğraş verdiğine de inanmıyorlar, "Eğer öyleyse. Afganistan'da işi ne? Neden Suudi Arabistan'da, Filistin'de değil de Afganistan'da?" diyorlar...

Bu arada dedikodu ile karışık bazı bildiklerini de anlatıyorlar. Onlara göre Ladin, Taliban liderinin damadı değil. Ömer, Ladin'in damadı. Çünkü onların bildiğine göre Ladin hiç evlenmemiş. Türkiye'den laf açıldığında ise müthiş bir özlem ifadesi kaplıyor yüzlerini: "Ah bir Türkiye'ye gitsek, bizi hiçbir şey geri getiremez." Aslında çok da şaşırmıyoruz bu sözlere. Çünkü Pakistan'a geldiğimizden bu yana tanıştığımız herkes bu özlemini dile getiriyor. Türkiye, Pakistan'da yaşayanların idolü olmuş çoktan.

Ali ÖZLÜER

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır