|
|
 |
| |
|
KISA KISA KISA
MHP: Meclis'te bekleyen idam dosyaları görüşülecek
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Çınaroğlu, Türkiye'nin 1997'de TBMM'de kabul edilen ek protokol çerçevesinde AİHM'e karşı sorumluluğu olduğunu belirterek, bu süreç tamamlandığında 1984'den beri TBMM'de PKK davası ile ilgili olarak bekletilen tüm idam dosyalarının görüşüleceğini açıkladı. Çınaroğlu, PKK'nın başı Abdullah Öcalan'la ilgili dosyanın da ele alınacağını kaydetti.
Ecevit, kamu kurumlarını aylar önce Ladin için uyarmış
Başbakan Bülent Ecevit'in, Taliban ve bin Ladin konusunda kamu kurum ve kuruluşlarını aylar önce uyardığı ortaya çıktı. Ecevit'in imzasıyla Ocak'ta yayınlanan genelgede, Afgan Havayolları bürolarının kapatılması, Taliban yetkililerinin ülkeye girmesine veya geçişine izin verilmemesi isteniyor.
Global teröre karşı Cem-Perez işbirliği
Dışişleri Bakanı İsmail Cem, İsrail'deki temasları çerçevesinde İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Perez ile biraraya geldi. Görüşmede, Ortadoğu barışı ve ABD'ye yönelik terör saldırılarından sonra ortaya çıkan durum ele alındı. Perez, görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, terörün dini ve ulusu olmadığını vurgulayarak, ''Düşmanımız terördür, İslam değil'' dedi. Cem akşam saatlerinde ise Filistin Kurtuluş Örgütü Lideri Yaser Arafat ile görüştü. Arafat, Cem'e "İsrail'le barış görüşmelerimiz bundan sonra Türkiye'de olabilir" dedi.
|
|
 |
|