kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ecevit: Afganistan'a asker göndermeyeceğiz


Başbakan Bülent Ecevit, Amerika'nın Afganistan'a askeri harekat gerçekleştirmesi durumunda Türkiye'nin bölgeye asker gönderemeyeceğini, ancak Afganistan'daki muhalif gruplara askeri eğitim verebileceğini söyledi.
Ecevit, Taliban muhalifi Dostum'a destek verileceğini belirtti. ABD'nin olası bir müdahalede cepheyi ve hedefleri genişletmesinin son derece yanlış olacağına dikkat çeken Ecevit, ABD Başkanı Bush'a gönderilecek mektup konusunda görüş farklılığının olmadığını belirterek, "Tam tersine, uyum içindeyiz" dedi. Ecevit, CNN Türk'te Taha Akyol'un sorularını yanıtladı. Afganistan'a karşı yapılacak harekatın uzun sürebileceğini, operasyonu da merakla beklediğini ifade eden Ecevit, şöyle konuştu:

"ABD KARARLI"
"ABD, terörizme karşı kararlılığını somut biçimde gösteriyor. Son günlerde doğal olarak kararsızlık ortamı vardı. ABD'nin terörizme karşı nasıl bir hedef belirleyeceği merak konusuydu. ABD Başkanı Bush, Kongre'de yaptığı konuşmada, bu konuya açıklık getirdi. Bu, Ulema'nın açıklamalarına önem vermeden, ABD'nin tepkisi özellikle Taliban kesimine yoğunlaşmış olacak. Biz de, bu belirsizlik ortamından bir şekilde kurtulmuş oluyoruz."

"ÜSLER AÇILACAK"
Ecevit, Bush-Sezer telefon görüşmesinin ardından aldığı bilgiler sonrası akşam saatlerinde güvenlik zirvesini yeniden topladı. Ecevit, Başbakanlık çıkışı yaptığı açıklamada, "ABD bizim hem dostumuz hem de müttefikimizdir, bu nedenle hava sahamızın ve üslerimizin kullandırılması gayet doğaldır" dedi. Ecevit, ABD'ye genel destek çerçevesinde neler yapılabileceğine dair Başkan Bush'a yazılacak mektubun bugün tamamlanacağını da belirtti.

Erhan Seven

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır