kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Taliban karşıtlarına lojistik destek sözü


ABD'den günlerdir beklenen telefon beraberinde bir dizi yardım talebi de getirdi. Başkan Bush, Cumhurbaşkanı Sezer'e olası bir harekat için Türkiye'nin her türlü desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.
Türkiye de, asker göndermek dışında ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ve Taliban karşıtı güçleri de destekleyeceğini bildirdi. ABD'ye bu aşamada asker göndermek dışında her türlü lojistik destek sağlanacak ve istihbarat aktarılacak. Türkiye hava sahasını ve tüm üslerini de ABD'nin kullanımına açacak.

İSTİHBARAT BİZDEN
Sezer Bush görüşmesinin ardından hemen bilgi alan Başbakan Ecevit, güvenlik zirvesini topladı. Zirveye Başbakan Yardımcıları MHP lideri Devlet Bahçeli, ANAP lideri Mesut Yılmaz ve DSP'li Hüsamettin Özkan'ın yanısıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal de katıldı. Yarım saat süren zirvede hem Bush'a mektup gönderilmesine hem de Türkiye'nin ABD'ye sağlayacağı desteğin niteliğine karar verildi. Buna göre; Türkiye'nin ABD'ye sağlayacağı destekler şöyle:

* Türkiye MİT ve Askeri İstihbarat desteği sağlayacak.

* Türkiye'ye yakın olan muhalif lider General Raşit Dostum başta olmak üzere Taliban karşıtlarına destek verilecek.

* Türkiye'deki üsler ve hava sahası da ABD'ye açıldı.

* Türkiye, silah, mühimmat, uçak da dahil ABD kuvvetlerine her türlü lojistik desteği sağlayacak.

* Türkiye, ABD'nin terörle mücadelesine Orta Asya'daki Türki cumhuriyetlerinin de desteğini almak için çaba gösterme sözü verdi.

Bordo Bereliler eğitim verecek
Türkiye, Taliban muhalifi güçlerle savaşan General Raşid Dostum'un askerlerini eğitecek. Eğitim, Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından verilecek. Bu amaçla 20 kişilik bir ekip Afganistan'a gidecek. "Bordo Bereliler" olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı ekibi beraberinde lojistik destek de götürecek. Bordo bereliler aktif bir şekilde savaşa katılmayacak ve sadece eğitim vermekle yetinecek.15 yıl boyunca PKK'ya karşı yürüttüğü mücadelede başarıya ulaşan TSK, böylelikle edindiği birikimi ülke sınırları dışına taşımış olacak.

Hale GÖNÜLTAŞ - Nuri Sefa ERDEM

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır