Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Sever, kriz ortamında yeni iş olanakları arayan Türk firmalarının, ABD'deki terör olaylarından sonra tam anlamıyla ikinci bir darbe yediğini söyledi. Irak başta olmak üzere Ortadoğu'da taahhüt işlerinin kaybedildiğini hatırlatan Sever, "Pakistan'da büyük umutlarımız vardı. Davet almıştık ama yine savaş riski ile karşı karşıyayız. Olacak iş değil" dedi.
"Sanki birileri bizi özel olarak takip ediyor ve adeta işlerimizi bozuyor" diye yakınan Sever, Afganistan ve Pakistan'daki altyapı projelerine ilişkin bilgilerini şöyle özetledi:
"Afganistan'da Türk firmalarının üstlendiği iş yok. Dünya Bankası ve Avrupa İskan Fonu ve Türk Hükümeti'nin fon imkânlarından yerel düzeyde iş gücü temin edilerek yapılan küçük çaplı işler olabilir. Ama Pakistan bizim için çok önemli. STFA, bu ülkede çok başarılı yol, liman projeleri tamamladı. Baraj ve sulama projesine başladı. TEKSER, daha yeni bir enerji amaçlı sulama ve baraj projesi aldı. En az 150-200 milyon dolarlık bir proje.
Nereden baksanız, Pakistan'daki Türk firmalarının taahhüt ettikleri iş tutarı 500-600 milyon dolar civarındadır. Bu ülkeye iş gücü götürmek pahalı olduğu için yerel iş gücünden faydalanılıyor. En az 100 Türk bu projeler için Pakistan'dadır. Böyle talihsizlik olmaz."