kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

AKP, Hoca'ya çekinser kaldı!


SP siyaset yasağının 5 yıldan 4 yıla indirilmesi için önerge verdi. Erbakan'ın siyasete erken dönüşünü sağlayacak bu düzenlemeye AKP'lilerin çekinser kalması dikkat çekti
Anayasa paketinin bir başka kritik maddesi olan ve "Milli Görüş" partilerinin "pazarlık" amacıyla kullandığı, parti kapatmaya ilişkin 69'uncu madde de uzun tartışmalara neden oldu.

SP'liler bu madde görüşülürken, RP'nin kapatılması nedeniyle siyasetten 5 yıl yasaklanan Necmettin Erbakan'ı kurtarmayı amaçlayan, "parti kapatmalarda, üyelerin hüküm giymesi şartı" ile "siyasi yasağın 5 yıldan 4 yıla indirilmesi" yönünde değişiklik önergesi verdiler.

Ancak, SP'nin önergelerine Milli Görüş'ten ayrılan AKP'liler destek vermedi.

AKP'li Ertuğrul Yalçınbayır ve Mehmet Ali Şahin, parti kapatmada hüküm giyme şartını getiren önergeye ret oyu verirken, siyasi yasağın 4 yıla indirilmesinde çekinser kaldılar. Mevcut metnin oylanmasında ise SP'li Mustafa Kamalak ile Şeref Malkoç "ret" verdi.

Siyasi partilerin "Odak olma" halini düzenleyen maddenin benimsenen yeni şekli şöyle:

"Bir siyasi parti, bu nitelikteki fiiller, o partinin üyelerince yoğun bir şekilde işlendiği ve bu durum o partinin büyük kongre veya genel başkan veya merkez karar ve yönetim organları veya TBMM'deki grup genel kurulu veya grup yönetim kurulunca zımnen veya açıkça benimsendiği yahut bu fiiller doğrudan doğruya anılan parti organlarınca kararlılık içinde işlendiği takdirde, söz konusu fiillerin odağı haline gelmiş sayılır.

Anayasa Mahkemesi, temelli kapatma yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre partinin devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmasına karar verebilir. "

Bir başka maddede yapılan düzenlemeyle de, Anayasa Mahkemesi'nin "parti kapatma davalarında kapatma kararını, üçte iki yerine beşte üç çoğunlukla" vermesi benimsendi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır