kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Mahkemede intikam
Adıyaman Adliyesi dün bir intikam saldırısı'na sahne oldu. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, küçük yaşta kız kaçırmak suçundan yargılanan Necmettin İvak, duruşma salonunda kaçırdığı kız tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Sanık, mağdur ve yakınlarının yerlerini aldığı duruşma sakin başladı. Ancak, sanık Necmettin İvak mahkeme heyetine ifade verirken kaçırdığı S.K bir anda çantasındaki tabancayı çıkarıp kurşun yağdırmaya başladı. Sağ koluna bir, sol omuzuna iki ve sırtına da bir kurşun isabet eden İvak, yaralı olarak Adıyaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Silah sesleriyle duruşma salonuna koşan güvenlik görevlileri genç kızı gözaltına aldı. Salonda yapılan incelemede 7 adet boş kovan bulundu. Genç kızın silahı çantasının içinde duruşma salonuna nasıl sokulduğu araştırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Katilleri teşhis edemedi
Florya Şenlikköy'de, kapkaççıların saldırısı sonucu hayatını kaybeden tekstilci Demet Karaca'nın ev arkadaşı ve olayın tek tanığı Canan Ömerbaş, dün çıktığı Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahmekesi'nde görülen duruşmada yaşadığı dehşeti kelimelerle anlatamayacağını ifade etti. Arkadaşının gözleri önünde ölüme gittiğini belirten genç kadın, "Olay birkaç saniye içinde cereyan etti. Kapkaççıları göremedim, o yüzden teşhis yapamayacağım" dedi. Sanık avukatlarının tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Perihan YILDIZ

Balkan kardeşler cinayetine 2 idam
İstanbul Bostancı'da geçtiğimiz Mayıs ayında evlerinde hunharca öldürülen Ebru ve Işık Balkan kardeşler cinayetiyle ilgili olarak tutuklanan Seylan Çördük ve Secattin Yıldız hakkında idam cezası istemiyle dava açıldı. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan davada Çördük ve Yıldız'ın gasp ve soygun amacıyla girdikleri evde, bu suçları gizlemek için Balkan kardeşleri öldürdüğü belirtildi. Balkan kardeşlerin öldürülmesiyle ilgili yargılanan 6 sanıktan 4'ü daha önceki duruşmada tahliye edilmişti.

Sibel de aftan yararlandı
Karagümrük Çetesi'ni manken Can Kuzu'nun kaçırılmasına azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Sibel Can ve eski eşi Hakan Ural, Şartlı Salıverme Yasası'nda yararlandı. Aralarında Karagümrük Çetesi elebaşı Nuri-Vedat Ergin kardeşlerinde bulunduğu 11 sanıklı davaya dün İstanbul 2 No'lu DGM'de devam edildi. Mahkeme heyeti, aynı davada yargılanan Can ve Ural'ın azmettirme dışında yargılandıkları bir başka suç olmadığı için dosyalarını ayırdı. Daha sonra da eski karı-kocanın af yasasından yararlanmasına karar verildi.

Veli SARIBOĞA

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır