kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin, Türkiye'ye beş kez gelmiş


Suudi teröristin 1995 ve 1998 yıllarında 5 kez Adana üzerinden İstanbul'a geldiği ortaya çıktı.1994'ten bu yana kırmızı bültenle aranan Ladin'in kimlerle görüştüğü merak konusu oldu
ABD'ye düzenlenen terörist saldırının bir numaralı zanlısı olarak gösterilen ve Afganistan'da saklanan Usame bin Ladin'in, kırmızı bültenle aranırken 1995-1998 yıllarında "Muhammed Usame" adıyla 5 kez Türkiye'ye geldiği iddiası Ankara'da kafaları karıştırdı. NTV'nin haberi üzerine İçişleri Bakanlığı ve MİT, 5 ayrı ziyaretinde toplam 55 saat Türkiye'de kalan Muhammed Usame'nin, Usame bin Ladin olup olmadığını araştırmaya başladı.

Güvenlik birimleri, gelen kişinin terörist Ladin değil, sülalesindeki aynı adı taşıyan 57 kişiden biri olabileceğini belirttiler. Ulaştırma Bakanlığı da iddialarla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde, geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.

İLK GİRİŞ AĞAR DÖNEMİNDE
Ladin'in sahipleri arasında yer aldığı öne sürülen 8 kişilik jetin 27.05.1995, 28.08.1996, 01.11.1996, 17.02.1998 ve 19.11.1998 tarihlerinde Adana'ya iniş yaptığı ve uçağın her seferinde aktarmalı olarak İstanbul'a gittiği iddia ediliyor. İddialara göre, Muhammed Usame isimli kişi, Cidde kentinden kalkan özel uçağıyla 28 Ağustos 1996 günü Adana Şakirpaşa havaalanına indikten sonra yakıt ikmali yaptı. Oradan İstanbul'a geçen Ladin, 29 Şubat 1996 günü Türkiye'den ayrılırken, bu ziyareti sırasında 33 saat Türkiye'de kalmış oldu. O tarihte Erbakan başkanlığındaki Refahyol hükümeti iş başındaydı.

AĞAR: TERÖRÜN İÇİNDE DEĞİLDİ
Dönemin İçişleri Mehmet Ağar, SABAH'ın Ladin'in Türkiye'ye girişine ilişkin sorusunu yanıtlarken, "Böyle bir giriş olup olmadığını hatırlamıyorum. O tarihlerde Ladin aktif terör olaylarının içinde değildi. Gelip gelmediği konusunda MİT daha fazla bilgi sahibi olabilir" dedi.

Aynı tarihte Ulaştırma Bakanı olan Ömer Barutçu da, Ağar gibi böyle bir olayı hatırlamadığını belirterek, "Eğer Türkiye'ye böyle bir giriş varsa gümrük ve pasaport kayıtlarının olması gerekir" diye konuştu.

İKİNCİ ZİYARET 20 SAAT SÜRDÜ
Ladin, Türkiye'ye dördüncü girişini iki yıl sonra 17 Şubat 1998 günü yine Adana'dan yaptı. Burada akaryakıt ikmali yaptıktan sonra İstanbul'a geçen Ladin, bir gün sonra 18 Şubat günü Türkiye'den ayrıldı. Ladin'in Türkiye topraklarındaki ikinci ziyareti toplam 20 saat sürdü. Uçağa hizmet veren Havaş'ın yolcu manifestosuna göre 'Muhammed Usame" olarak kayda geçen Usame bin Ladin dışında uçakta El Sawaf adlı bir yolcu daha bulunuyordu.

BAKAN YÜCELEN: ARAŞTIRIYORUZ
Emniyet istihbaratı ve MİT, CIA başta olmak üzere yabancı istihbarat örgütleriyle sıkı işbirliğine girerek olayı araştırıyor. İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, SABAH'a yaptığı açıklamada bu çalışmayı doğruladı Yücelen, "Bu iddialar (Ladin'in Türkiye'ye girişi) istihbari konulardır. Arkadaşlarımız yabancı istihbarat örgütleriyle çalışıyor" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır