kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gri pantolon krizi


İzmir Milli Piyango Anadolu Lisesi'nin müdür yardımcısı, "Pantolonunuz açık gri" diyerek öğrencileri okula almadı!
İzmir'de bir liseye açık ve koyu tondaki pantolonla giden iki öğrenci, müdür yardımcısı tarafından içeri alınmadı. Öğrencileri içeri almayan müdür yardımcısı hakkında velilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Pantolon krizi İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, okulun 10 Fen C öğrencisi Evren Susup ile 10 Fen D öğrencisi Fırat Zülkadir, okula açık ve koyu gri pantolonla geldiler. Bunun üzerine müdür yardımcısı Aysın Sele, kıyafetlerinin uygun olmadığı gerekçesiyle öğrencileri okula almadı. Evlerine dönen öğrenciler durumu ailelerine anlattı. Aileler de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne konuyu aktararak, çözüm bulunmasını istediler.

SORUŞTURMA AÇILDI
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Çiner ve bir müfettiş okula giderek, öğrenciler ile Müdür Yardımcısı Sele'nin ifadesini aldı. İfadeler sonucu okul müdür yardımcısı hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Yeni öğretim yılı başlamadan önce okul yöneticilerine kıyafetlerin model ve renkleriyle oynanmaması yönünde talimat verdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çiner, "Bu kriz ortamında, velilerin sırtına bir de giyim sorunu eklenmesin diye okul kıyafetlerinin rengi, modeli üzerinde değişiklik yapılmamasını, öğrencilerin mevcut giysilerini giymelerini istemiştik. Öğrencilerin pantolonlarındaki ton farkı yüzünden okula alınmamasına üzüldük. Müdür yardımcısı Sele hakkında soruşturma başlatılmıştır" diye konuştu.

'SÖYLEMEDİLER Kİ'
Okul yöneticileri ise öğrencilerin okula alınmadığı iddialarını reddederken öğrencileri kılık-kıyafet konusunda sürekli uyardıklarını söylediler.

Evren Susup'un velisi Ugur Susup da, okul yönetimi tarafından kendilerine okulun kıyafetinin "gri pantolon, lacivert ceket" olarak bildirildiğini ifade ederek, "Grinin onlarca tonu var. Biz grinin açık tonunu bulduk. Pantolon olarak onu aldık. Keşke ton konusunda bizi uyarsalardı. Renk tonundan dolayı çocuğumuzun okula alınmayışı bizi üzdü" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır