kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kaportacı kızlar


Hatice ve Filiz, babalarından 12 yılda kaportanın tüm inceliklerini öğrenmiş. Şimdi babalarına ait dükkanda meslektaşlarından aşağı kalmadıklarını gösteriyorlar!
Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Göncü Kaporta'ya adımınızı attığınızda alışılmadık bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Elinde kaynak makinesiyle 2 genç kız harıl harıl çalışıyor! Yanlış duymadınız. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Hatice Göncü (22) ve Süleyman Demirel Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğrencisi 19 yaşındaki Filiz Göncü, babalarına ait Göncü Kaporta'da erkek meslektaşlarına adeta taş çıkartıyor.

12 YILDIR ÇALIŞIYORLAR
Önceleri tatillerde hobi olarak başladıkları kaportacılıkta tam 12 yılını dolduran iki kardeş geçimlerini bu işten kazanıyor. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitiren Hatice, kaportacılığa ilgilerini bakın nasıl anlatıyor: "5 kız, 1 erkek kardeşiz. Küçükken babama öğle yemeği getirdiğimiz zamanlarda yardım ediyorduk. Kaportacılığın tüm inceliklerini öğrenerek, 40 yıllık ustalardan daha iyi olduğumuzu kanıtladık. Üniversite bitirmeme rağmen, torpilimiz olmadığı için staj bile yapamadım. İş bulamadım. Bir yıl önce babam rahatsızlandı. Biz de babamızın yerine dükkanı kardeşim ile birlikte çalıştırmaya başladık."

Filiz Göncü ise, "Okuyup kariyer edinmek istiyorduk ama diplomalı kaportacı olduk" diyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır