kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Emeklilerin zam farkı aybaşında
Memur emeklileri, bu ay yapılan yüzde 3.4'lük enflasyon zammından kaynaklanan maaş farkını 1 Ekim'den itibaren alacak. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada kurumdan aylık alan emekli, dul ve yetimlerin 15 Eylül 2001'den geçerli ek aylık artışlarına ilişkin fark çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Buna göre, 1 milyon 391 bin 522 hak sahibinden 1. grupta aylık alanlara 1.5 aylık, 2. grupta aylık alanlara 2.5 aylık, 3. grupta aylık alanlara da 15'er günlük fark ödemesinde bulunacak.

Aksigorta ve Uras yollarını ayırdı
Güngör Uras 21 yıldır çalıştığı Sabancı Topluluğu'nun şirketi Aksigorta'dan ayrıldı. Uzun süredir şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Uras, gazetecilik ve yazarlığın yanı sıra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Ekonomisi ve İşletmesi Bölümünde öğretim üyeliği görevini de sürdürüyor.

Tüpgaz fiyatında yüzde 3.8'lik artış
Tüpgaz olarak bilinen likit petrol gazı ile otogazın (LPG) perakende satış fiyatlarına yüzde 3.2-3.8 arasında zam yapıldı. Yeni ayarlama sonrası 12 kilogramlık mutfak tüpünün fiyatı Ankara'da 14 milyon 840 bin lira, İstanbul'da 14 milyon 680 bin lira, İzmir'de ise 14 milyon 630 bin liraya yükseldi. Otogaz fiyatlarına da, yüzde 3.5 ile 3.6 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Otogaz'ın litre fiyatı istanbul'da 687 bin 700 lira oldu.

Adına 'Türk' ekleyecek'
Demirbank'ı 350 milyon dolara satın alan dünyanın en büyük bankacılık grubu HSBC, 31 Aralık'ta 'Türk' olmak istiyor. Demirbank'ın adını değiştirerek HSBC yapmayı planladıklarını kaydeden Türkiye Genel Müdürü Piraye Antika, "Yanına bir de Türk kelimesini eklemek istiyoruz. Bunun için gerekli yerlere başvurularda bulunduk. Gönlümüzde yatan bu" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır