kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Derviş: Rakamda anlaşamadık


FT'ye demeç veren Derviş, "2002 yılı enflasyonu için IMF ile anlaşamadık. Bu yıl ekonomi yüzde 7 oranında küçülür" dedi
Devlet Bakanı Kemal Derviş Londra'dan ayrılmadan önce Financial Times (FT) gazetesine yaptığı açıklamada, IMF ile yapılan görüşmelerde 2002 yılı enflasyon rakamları konusunda anlaşmazlık olduğunu söyledi. FT, Türkiye ile IMF heyetinin 2002 enflasyon hedefleri ile ilgili olarak şimdiye kadar bir anlaşmaya varamadıklarını ve heyetin Ankara'daki temaslarını enflasyon hedefini belirlemeden tamamladığını yazdı. Derviş ise 2002 yılı için gerçekçi bir enflasyon hedefi belirlemenin bunu gerçekleştirememekten daha mantıklı olduğunu söyledi.

Derviş, yaşanan ekonomik durgunluğun da gözönünde tutulmasıyla söz konusu hedefin daha ılımlı belirlenmesi gerektiğini belirtti. Derviş, 2001'de ekonominin yüzde 7 daralacağı tahmininde bulundu. Gazete yorumunda, IMF'nin ekonomik programa destek amacıyla verdiği kredinin 3 milyar dolarlık dilimini serbest bırakmasından önce bu konuda anlaşma sağlanmasının zorunlu olduğunu da hatırlattı.

GÖRÜŞMELER WASHINGTON'DA
IMF Türkiye temsilcisi Odd Per Brekk, 10'uncu Gözden Geçirme çerçevesinde Türk yetkilileri ile sürdürülen görüşmelerin Washington'da devam edeceğini bildirdi.

Brekk, ekonomik programın yolunda gittiğini belirterek, "Parasal ve mali politikalar yolunda gidiyor. 10'uncu Gözden Geçirme'yi tamamlayacak IMF İcra Direktörleri Kurulu toplantısı, Ekim'in ilk yarısında yapılacak" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır