kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Terör Türkiye'nin önemini artırdı'


HSBC Yürütme Kurulu Başkanı Heith R. Whitson, "Dünyada dengeler değişiyor ama Türkiye bu durumdan olumsuz etkilenmeyecek" dedi
İngiltere'nin en büyük bankası HSBC, Türkiye'deki ekonomik kriz, global resesyon endişesi ve sıcak savaş korkusuna rağmen Türkiye'ye yaptığı yatırımı ertelemedi. HSBC Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Keith R. Whitson, terörist saldırılar nedeniyle dünyanın dengesinin büyük ölçüde değişeceğini ancak Türkiye'nin bu değişimden olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi. Whitson, artan global resesyon korkusunun dünyaya etkilerini şu sözlerle açıkladı:

ABD'NİN CEVABI ÖNEMLİ
"World Trade Center'a ve Pentagon'a yönelik saldırılar öncesinde de küçülmeye giden Amerikan ekonomisi, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerine bir tehdit unsuruydu. Saldırılardan sonra sıcak savaş korkusu doğdu ve global resesyon endişesi daha da arttı. Bu noktada Amerika'nın cevabı tüm dünyayı etkileyecek. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ancak Türkiye'nin bu değişimden olumsuz etkileneceğini hiç sanmıyorum. Stratejik önemi nedeniyle avantaj sahip Türkiye'nin uzun dönemde başarılı bir ülke olacağını biliyoruz." Türk bankacılık sisteminin risk içerdiğini belirten Whitson, kurtuluşun yabancı yatırımcıların çoğalmasıyla mümkün olacağını söyledi. Whitson, yabancıların sisteme getireceği parala krizin etkilerinin azalacağının altını çizerek, "Finansal alandaki soluklanmanın ardından reel sektör için çözüm arayışına gidilebilir" dedi.

Yabancı yatırımcıları tedirgin eden terör olaylarına rağmen kendilerinin bir ertelemeye gitmediklerini belirten Whitson, şunları söyledi: "Kâr beklentimiz orta ve uzun vadede olduğu için erteleme yapmadık. Türkiye'nin lokal ve global krizden çıkışı uzun vadededir. Bu nedenle Garanti-Intesa evliliğinde alınan erteleme kararının sebebini anlayamadım."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır