kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


NY TIMES yorumcusu Safire: ABD suçlu, çünkü reklam yapamadı
Amerika'nIn saygın gazetelerinden The New York Times'ın usta yorumcusu William Safire, Afganistan'ın bu kadar içine kapanık ve terörist yuvası haline gelmesinde Amerika'nın da suçu olduğunu belirtti. Amerika'nın Afganistan'da kendi propagandasını yapmadığını ve bölgeyi tamamen kaderiyle başbaşa bıraktığını vurgulayan Safire, Bush yönetimi dahil olmak üzere, tüm yönetimleri şeriata ödün vermekten sorumlu tuttu. Safire, "Tek iletişim aracının radyo olduğu Afganistan'da kurulacak bir Voice of America (Amerika'nın Sesi) radyosu bölgedeki tüm dengeleri değiştirebilirdi" dedi. Bu radyonun olmamasını fırsat bilen Taliban'a ait Şeriat Radyosu'nun istediği propagandayı yaptığını vurgulayan Safire, "Amerika ne yaptı? Gitti Afganistan'ın kuzeyine bir verici istasyonu kurarak oradan yayın yaptı. Orası zaten Amerika'ya yardıma hazır Taliban muhaliflerinin bölgesi. Asıl amaç inlerdeki Afganlar'a modern dünyanın sesini ulaştırmaktı. Bu sağlanabilseydi şimdi tek bir bomba tehditi bile sözkonusu olmazdı" diye konuştu.

8 yardım görevlisini Almanya kurtaracak
Almanya'da yayınlanan Frankfurter Allgemeine gazetesi, ABD'nin Afganistan'a düzenleyebileceği olası operasyonda, Alman ordusunun özel komando birliğinden askerleri kullanıp kullanamayacağı konusunda Almanya ile görüştüğünü öne sürdü. Alman özel komando birliği KSK'dan 300 askerin, Taliban'ın tutukladığı Batılı yardım görevlilerinin kurtarılması görevinde kullanılabileceği belirtildi. Haberde, Taliban'ın elindeki rehinelerden 4'ünün Alman olması nedeniyle Berlin Hükümeti'nin, parlamentonun onayı olmaksızın Alman askerlerinin Amerikalı, İngiliz ve Fransız askerlerinin yanında yer almasını onaylayacağı öne sürüldü. Yardım kuruluşu Shelter Now International'ın 8 görevlisi Ağustos'ta Afganistan'da tutuklanmıştı.

'Taliban'ın 10 yıllık cephanesi var'
Pakistan İçişleri Bakanı Moinuddin Haider, Amerikan yönetimini Afganistan'a saldırmak yerine Taliban'la doğrudan diyalog kurmaları gerektiği konusunda uyardı. Bakan Haider, "Taliban'ın 10 yıl savaşmaya yetecek kadar silahı olduğuna inanıyorum. Sovyetler'den yağmaladıkları bu kadar güçlü" diye konuştu. Bakan Haider, Taliban yönetimi üzerinde etkileri olmadığını da vurguladı. "Onlara kamplarında Pakistanlılar'ı eğitmemelerini söyledik" diyen İçişleri Bakanı, dev Buda heykellerini yıkmalarına engel olmak için de büyük çaba sarfettiklerini ancak başaramadıklarını sözlerine ekledi. Taliban'a maddi destek oldukları iddialarının da asılsız olduğunu söyledi.

Moral için çıplak resim
İngiliz bulvar gazetesi The Sun, ABD'deki saldırıdan sonra halkın moralini yükseltmek için yeniden çıplak kadın fotoğrafı basmaya başladı. Gazetenin bugünkü sayısının üçüncü sayfasında, çıplak göğüsleriyle poz veren Jakki'nin (23) resmi yayınlandı. Gazete ara verdiği çıplak resim basma uygulamasına yeniden niçin başladığını da bir köşe yazısında belirtti: "Milletin morali yükselsin..."Başka bir bulvar gazetesi Daily Star ise çıplak kadın resmi basmanın şimdilik erken olduğu görüşünü savundu ve "zamanı geldiğinde yeniden çıplak resim yayınlayacağını" belirtti.

Terörün ilk yetimleri
11 Eylül'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi kulelerine yapılan saldırılardan sonra ilk "terör yetimleri" dünyaya geldi. Terörist saldırılarda can veren Ariel Jacobs'un ölümünden 6 gün sonra, bir oğlu doğdu. New York'ta hayata 'merhaba' diyen kızıl saçlı bebeğe Gabriel Benjamin Jacobs adı verildi. Bebeğin babası Ariel Jacobs, olay sırasında gökdelenlerden birinin üst katındaki lokantada düzenlenen bir toplantıya katılmıştı. İkinci terör yetimi de kulelerden birine çarpan American Airlines uçağının yolcuları arasında bulunduğu bildirilen Daniel Lee'nin kızı. Lee'nin eşi Kellie Lee, Los Angeles'ta Allison adlı bir bebek dünyaya getirdi.

İngiliz ordusu Amman üssünde
Amerika'nIn önceki akşam 100'den fazla uçağını Basra Körfezi'ndeki üssüne göndermesinin ardından İngiltere de 3'üncü Komando Birliği'ni bölgeye gönderdi. Toplam 6 bin askeri görevlendirecek olan İngiltere'nin ilk etapta gönderdiği asker ve teknisyenler, Boeing 747 tipi uçakla Amman'daki üsse gitti. Amerika'nın savaş ilan ettiği andan itibaren her türlü askeri ve siyasi destek vermeye hazır olduğunu belirten İngiltere, bölgeye ayrıca 20 savaş gemisi ve Illustrious adlı bir uçak gemisi de yolladı.

Hapisten kurtardı kazada öldü
Amerikalı Betty Watters'in ağabeyi Kenneth Watters, Rhode Island eyaletinde 1983'te banka soymak ve bir kişiyi öldürmekten cezaevine girdi. Betty, o zaman henüz orta eğitimini görüyordu. Ağabeyinin suçsuz olduğuna inanan Betty, onu kurtarmak için hukuk eğitimi aldı. Okuldan mezun olur olmaz, ağabeyinin davasını aldı. Birbiri ardına girdiği duruşmalarda büyük başarı gösterdi ve ağabeyinin suçsuzluğunu kanıtladı. Yaklaşık 6 ay önce Betty, mahkemeden ağabeyi ile birlikte çıktı. Ancak bu sevinç uzun sürmedi. 48 yaşındaki Kenneth, bir duvarın üzerinden atlamak isterken dengesini kaybetti ve düşüp başını taşa çarptı. Talihsiz adam hastanede öldü.

Hepatit C'ye yeni ilaç
Hannover Tıp Okulu'nda kronik hepatit C hastaları için daha etkili yeni bir ilaç kombinasyonu elde edildi. Kronik hepatit C hastaları için, standart interferon alfa-2b ve ribavirin kombinasyonunun uygulandığını belirten uzmanlar "peginterferon ve ribavirin kombinasyonu verilen hastalarda, Hepatit C'den kurtulma oranı yüzde 47'den 54'e yükseldi" dedi.

Yeşillik göze iyi geliyor
Kıvırcık salata ve ıspanakta bol miktarda bulunan "lutein" maddesinin, yaşlılığa bağlı göz hastalıkları riskini azalttığı saptandı. Texas Üniversitesi Optomoloji ve Görsel Bilimler uzmanları günde en az 6 miligram lutein alınmasıyla göz sağlığının korunabileceğini açıkladı. Lutein bakımından zengin yiyecekler şunlar: Kıvırcık salata, ıspanak, kırmızı biber, mercimek, kabak, kivi.

Limonlu çay kanser düşmanı
Hindistan'ın Lucknow kentindeki tıp okulunda yapılan araştırmalara göre, çayda bulunan bitkisel bileşim "polyphenol", hücrelerde kansere yol açıcı hasarı önlüyor. Limondaki C vitamininin de anti kanserojen etki taşıdığına dikkat çeken araştırmacılar, çayın limon ile birlikte içilmesi halinde, anti kanserojen etkinin ikiye katlandığını belirttiler.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır