kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

New York sular altında kalabilir


Hudson Nehri'nin, kulelerin dibindeki 20 metrelik çukuru doldurmasıyla sel felaketi yaşanmasından korkuluyor
Amerika'ya "kıyamet günü"nü yaşatan saldırılardan en çok etkilenen yer olan New York'ta sel tehlikesi tüm bölge halkını korkutuyor. İkiz kulelerin yıkıldığı yerde 20 metre derinliğinde bir çukur oluştuğuna dikkat çeken uzmanlar, selin kulelerin hemen dibindeki Hudson Nehri'nden yaşanabileceğini vurguladı. Bu nehirden akan suların göçüğü doldurabileceğini belirten uzmanlar buradan taşacak suların da şehrin tüm metro sistemini felce uğratabileceğini söyledi.

YAĞMUR SUYU SIZIYOR
Su basma riskinin küçümsenmeyecek boyutlarda olduğunu söyleyen New York polis şefi Bernard Kerik "her geçen saat durum daha da kötüleşiyor" dedi. Göçüğün etrafında enkazın ve çamurun olmasının sel riskini arttırdığını belirten kurtarma ekipleri riskin azaltılması için çukuru dikkatlice açarken etrafına da duvar örüyorlar. Geçen haftasonu yağan yağmurun bile sızması sonucu yeraltındaki boruların ve itfaiye hortumlarının etkilendiği belirtildi.

Mütehahhitler bu soruna kesin çözüm olması için enkazın en yakınındaki tünelin sonunu dev betonlarla örmeyi planlıyor.

BOTLAR NEHİRİ TURLUYOR
Dünya Ticaret Merkezi'nin yakınlarındaki Hudson Nehri bir yandan sel tehlikesi yaşatırken diğer yandan da alışılmadık bir gerginliğe sahne oluyor. New York polisi, botlarla nehirde turluyor. Polisin bu sefer teyekkuzda olduğu kişiler teröristler değil, bizzat New Yorklular. 11 Eylül'den bu yana, evlerine giremeyen 25 bin New Yorklunun ayaklanacağı haberi, poliste panik yarattı. Ancak dün beklenen protesto gösterileri olmadı. Dün sakin geçti ancak polis, evlerine giremeyen bu insanların çok yakında ayaklanmasından korkuyor. Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen kamikaze saldılarından sonra polis 1 kilometrelik bir alanı polis kordonu altına aldı. Bu polis kordonu altındaki alanda zengin kesimin yaşadığı Battery Park City bölgesi de bulunuyor.

Evlerin çökme ihtimaline karşı polis, 25 bin kişiyi evlerine sokmuyor. İçeri girenler ise acil ihtiyaçlarını tahsis ettikten sonra hemen dışarı çıkartılıyor. Polisten yapılan açıklamaya göre, ikiz kulelerin yıkıldığı sırada bölgedeki birçok bina hasar gördü. Enkaz kaldırma çalışmalarından sonra hasarlı binalara takviye yapılacağını belirten yetkililer, "İnsanlar evlerine daha sonra girecek" diye konuştu.

KURBANLAR ASLA BULUNAMAYABİLİR
New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırılarda ölenlerden bazılarına hiçbir şekilde ulaşılamayabileceğini söyledi. NBC televizyonuna konuşan Giuliani, "Bu çok kuvvetli bir olasılık. Binanın çökme şekli ve 500 ila 1.000 derece arasındaki sıcaklık, her insana ulaşmamızı engelleyebilecek" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır