kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin'i kılpayı kaçırdık


Amerika eski başkanı Bill Clinton, 'kadınların ve çocukların arkasına saklanan bir ödlek' olarak tanımladığı Usame bin Ladin'i yakalamanın ve örgütünü paramparça etmenin zamanının geldiğini söyledi.
Bill Clinton, Amerika'nın geçtiğimiz Salı günü yaşadığı korkunç saldırıdan sonra ilk kez İngiliz Mirror gazetesine konuştu. Suudi asıllı terörist Ladin'i 'çetin ceviz' olarak tanımlayan Clinton, Amerika'nın son anda müdahale etmeyi başardığı pekçok olayda Ladin'in parmağı olduğunu belirtti.

Clinton, Papa'ya suikast düzenlemek için fırsat kollayan Ladin'in, Amerikan bombalarından kılpayı kaçmayı başardığını kaydetti ve şöyle devam etti: "1998 yılında Ladin ve yardımcılarının eğitim kampında olduklarına dair güçlü istihbaratlar aldık ve onu temizlemeye yönelik bir harekat düzenledik. Ladin yok etme emrini ben verdim. Pakistan da dahil olmak üzere hiçbir ülke bu harekattan haberdar edilmedi."

PAPA'YA SUİKAST ÖNLENDİ
Clinton Ladin'in ve üst düzey adamlarının yakalanamadığını, ancak eğitim kampının yerle bir olduğunu ve kamptaki teröristlerin hayatlarını kaybettiklerini sözlerine ekledi. Papa'ya düzenlenecek olası bir suikastı ve Orta Doğu'da Hıristiyanlar için kutsal sayılan bir bölgeyi havaya uçurma harekatına son anda müdahale ettiklerini belirten Clinton, Afrika'daki Amerikan Büyükelçilikleri'nin bombalanmasının ardından, tüm dünyayı bir ağ gibi saran Ladin hücrelerini bombalamayı başardıklarını kaydetti.

CHELSEA KORKUTTU
Amerika tarihinin en büyük terörist saldırısının yaşandığı gün Avusturalya'da bulunan Clinton olayları ilk duyduğunda aklına hemen bölge civarında olduğunu bildiği kızı Chelsea'nin geldiğini söyledi. Clinton olay sırasında Manhattan'da olan Chelsea'nin durumu hakkında defalarca eşi Hillary ile konuştuğunu ve ailesinin güvenliğinden emin olmak için elinden gelen her şeyi yaptığını belirtti.

GÜNLERİ SAYILI
Amerika'ya döndükten sonra eski yardımcısı Al Gore ile New York'ta biraraya gelen Clinton "Gore ile 2.5 saat süren görüşmemiz boyunca kendi yönetimimizde Ladin'e karşı neler yaptığımızı, onun nasıl ele geçirilebileceğini, terörizmle nasıl bir mücadele edilmesi gerektiğini konuştuk" dedi. Ladin'in artık sayılı günleri kaldığını vurgulayan eski başkan, Bush'un başta Taliban ve Pakistan olmak üzere teröre karşı olduklarını belirten tüm ülkeleri arkasına almayı başardığını belirtti. Clinton, Ladin'in yakalanmasının terörle mücadelede bir son değil, aksine yalnızca bir başlangıç olduğunun da altını çizdi. Bu işin artık geri dönülemez bir noktaya geldiğini söyleyen Clinton "Ladin'in bağlantılarının, maddi kaynaklarının ve terörizme yataklık eden herkesin kökünün kurutulması gerek. 5000 masum insanın katledilmesinden sonra, ülkeyi teröre karşı savunmak artık yeterli değil. Teröre karşı olan tüm ülkeler tek bir yumruk olmayı başarabilirse, hep birlikte terörizmin görünmeyen yüzünü dağıtabiliriz" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır