kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Daha çok çocuk olsun ki, daha çok ABD'li öldürsünler


Ladin'le iki kez Afganistan'da birebir ropörtaj yapan Pakistan'daki Evsaf gazetesinin Genel Yayın Müdürü Hamit Mir, Suudi teröristin daha önce dünya medyasına hiç yansımayan yönleri ve gücünü dile getirdi.
Ladin, Mir'i ilk görüşmede bir mağarada, ikincisinde ise yıkık dökük bir evde ağırladı. Teröristin tok sesle konuştuğunu belirten Mir, Ladin izlenimlerini şöyle anlattı:

KUZEYE DOĞRU KAÇIYOR
Ladin'in 4 değil 3 eşi var. Son olarak Taliban lideri Molla Ömer'in kızıyla evlendiği söyleniyor. Ladin bu iddia için "Düşmanlarımın uydurduğu bir yalan" diyor. 16 çocuğu olan Ladin, "Niye bu kadar çok çocuk yapıyorsun?" sorusunu "ABD benim kellemi istiyor. Bunu biliyorum. Ben ölürsem, çocuklarım Amerikalılar'dan intikamımı alsın diye çok çocuk yapıyorum" diye cevaplandırıyor. Ladin yalnızca 1993 yılında Somali'deki ABD askerlerine düzenlenen saldırıyı üstleniyor.

Tanzanya ve Kenya'daki büyükelçilikler ile Dahran'daki üsse düzenlenen saldırılarla bir alakası olmadığının altını çiziyor. CIA ile bir dönem beraber çalıştığını yalanlamıyor. O günlerin "geçtiğini" düşünüyor. Elinde hâlâ ABD'nin kendisine verdiği füzeler bulunuyor. Bu füzeleri Taliban, şimdi ABD'ye karşı kullanabilir. Ladin, Taliban yönetiminin bir parçası. Taliban'ın birçok üst düzey toplantısına katılıyor. Ladin'in kuzeye doğru ilerlediğini öğrendim. Kuzey, güneyden daha dağlık ve serin bir bölge.

BİR AYDA 500 ABD ASKERİ ÖLÜR
Amerika, nükleer silah kullanır mı bilinmez ancak, Ladin'in elinde nükleer silahlar bulunduğu söyleniyor. İddiaya göre, Sovyetler dağıldıktan sonra Ladin, Tacikistan ve Özbekistan'daki mafyayla temas kurdu. Rus askeri birliklerinden çalınan silahların Ladin'e satılmış olabileceği düşünülüyor... Amerika'yı kara harekatını başlatmaması konusunda da uyaran gazeteci Mir, "Amerika, Afganistan'a bir kara harekatı düzenlerse 1 ayda en az 500 askerini kaybedebilir" diye konuştu.

Hayatta ona bir kişi küfredebildi

O DA ÇEK BİR AMELEYDİ!
Bir sözüyle 40 bin savaşçısını önünde diz çöktüren Suudi terörist Usame bin Ladin'e hayatı boyunca yalnızca bir kişi küfretti. İsmi Adolf Grant. Bugün 68 yaşında olan Grunt, Ladin'le 1992'de Sudan'da karşılaştığını açıkladı. Grunt, o günlerde Sudan Havaalanı ile otoyol yapımında işçi olarak çalışıyordu. Ladin de otoyol ihalesini alan şirketin sahibiydi. Ladin'in kontrol için yapım çalışmalarını incelemeye geldiğini belirten Grunt, "Bir anda bana kaba davranmaya başladı. İnatçıydı. Emirler yağdırıyordu. Ben de dayanamadım. (Fuck You) diye bağırdım. Küfür üzerine Ladin duraksadı. Sonra sözünü bitirip, arabasına binip gitti" diye konuştu.

Samar Tepesi'ni 1.5 saatte aldı
Suudi terörist Ladin'in yanında, Ruslar'a karşı 10 yıl boyunca savaşan bir Afgan, teröristin cephe deneyimini İngiliz Guardian gazetesine açıkladı. İsmini gizleyen 42 yaşındaki Afgan askeri, 1985 yılında şahit olduğu şu anıyı anlattı:

Ruslar, Samar Tepesi'ni ele geçirmişti. 3 gündür dağın karşısında pusu kurmuş ateş ediyorduk. Tepeyi ele geçirememiştik. Dördüncü günün sabahında Ladin ve Arap askerleri atlarla cepheye geldi. Bize, Ruslar'ın mevzilerini sordu. Tepenin eteklerinin mayınlarla dolu olduğunu söyledik. Tepki vermedi. Birliğinin en önüne geçti ve bir anda dört nala tepeye doğru ilerlemeye başladılar. Patlama sesleri, uçan atlar ve askerler gördük. Savaşçılar at üstünde ateş ediyordu. 150 askeri mayınlar yüzünden öldü ancak 1.5 saat sonra Ladin tepeyi ele geçirdi. Askerleri ölümüne savaşıyordu...

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır