kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin'i CIA ile Kaşıkçı tanıştırdı


Okul bitirme tezi olarak "Usame bin Ladin"i seçen Fransız bir öğrenci, 1980'lerin başında Suudi teröristi, Amerika Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ile tanıştıran kişinin ünlü silah kaçakçısı Adnan Kaşıkçı olduğunu öne sürdü.
"Ladin ve Çetesi. Toprak Bağı Olmayan Yeni Terörizm" başlıklı tezini 12 Eylül'de okula teslim eden 23 yaşındaki Florent Blanc, "Gazeteci olmadığım için gizli servislerin arşivlerinden yararlanamadım. Ancak Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki gazete ve kitaplarda Kaşıkçı ismine rastladım" diyor. Tezini kitap olarak bastıracağını belirten Siyasi Bilimler Fakültesi öğrencisi, Le Monde gazetesine şunları anlattı:

6 YIL CIA ADINA ÇALIŞTI
80'lerin başında CIA, Afganistan'ı işgal eden Sovyetler Birliği'ne karşı İslamcılar'ı finanse etmek istiyordu. CIA'nın o dönemki Ortadoğu masası şefi William Casey, güvenilir birini arıyordu. Konuyu Adnan Kaşıkçı'ya açtı. Kaşıkçı, Casey'e o dönem 25 yaşında olan Ladin'i tavsiye etti. Kaşıkçı'nın girişimleriyle CIA ile Ladin arasındaki bağlantı sağlandı. Kaşıkçı'nın aracılığıyla CIA ile Ladin çok çabuk anlaştı. Dünya bankalarındaki paralarını çeken Ladin, hemen Pakistan'ın Peşavar kentine geldi. CIA'nın maddi desteği sayesinde Ladin kendi adına bölgede yatırım yapmaya başladı. 1986'ya kadar sorun çıkmadı. Ladin sonra ipleri kopardı. Suudi Arabistan'a gitti. Servetine servet kattı.

Amerikan malına karşı... Japon Casio saat takıyor
Amerika ve İsrail karşıtı olan Suudi terörist dolayısıyla Amerikan mallarına da karşı. İngiliz Independent gazetesi muhabiri Robert Fisk yazdığı "Ladin portresi"nde ilginç bir noktaya değiniyor: Ladin, adamlarından Toyota marka cip kullanmasını istiyor. Çünkü Toyota arabayı cihad için makbul buluyordu... Yukarıdaki fotoğraf ise Ladin'in bilinen 10 fotoğrafından biri. Burada da Ladin'in kolunda 80'li yılların modası Casio saatlerinden biri görülüyor. O da Japon malı... Bir başka iddiaya göre de Ladin'in uydu telefonu da Japon malı...

Kazım AKAR/PARİS

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır