kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Turistler New York'u boşalttı


New York ve Washington'a geçen hafta düzenlenen terörist saldırılar Amerikan ekonomisinde önemli hasara neden olurken, özellikle New York'taki turizm sektörü büyük darbe yedi.
Turistler ve işadamları New York'a yapacakları gezileri ertelediler, büyük konferanslar, BM'nin büyük yıllık toplantıları iptal edildi, aileler kentte geçirmeyi planladıkları tatilden vazgeçtiler ve hava trafiği hala eski yoğunluğunu kazanamadı. Saldırılarla kentin finans kalbi tahrip olurken, dev metropolün ekonomik sağlığı da turizm sektöründe işten çıkarmaların başlamasıyla iyice bozuldu.

BAYRAKÇILAR GÜLÜYOR
70 bin otel odası, 18 bin lokanta ve 150 müzeyle geçen yıl 36,7 milyon ziyaretçi ağırlayan, bu sayede 23 milyar dolar gelir sağ sağlayan ve 277 bin kişinin turizm alanında istihdamını sağlayan New York kentinde oteller, şu anda ancak yüzde 50 doluluk oranını yakalayabiliyor. Kenti ziyaret eden her turistin yaptığı Manhattan turlarına getirilen yasak hala sürerken, New York'un ünlü lokantaları da krizden nasibini aldı.

New York'taki ekonomik durgunluktan etkilenmeyen tek grup vardı, bayrak satıcıları ve üreticileri. Saldırılardan sonra milliyetçiliğe daha fazla önem veren Amerikalılar, ABD bayrağının dışında, bayrak motifinin kullanıldığı her ürünü satın aldılar.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır