kapat
21.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin'i teslim edin


Başkan Bush'tan Ulema Şurası'nın kararına sert tepki: Terörist kampları kapatın, Ladin'i adalete teslim edin
Başkan George W. Bush, Afganistan ulemasının terörist bin Ladin ile ilgili açıklamasını reddetti. Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer "Şimdi konuşma değil harekete geçme zamanı. Bir adamın gönüllü olarak güvenli bir limandan bir digğerine gitmesini istemekten ötesi olmalı" dedi. Ulemanın açıklamasının Amerika'nın gereksinimlerini yanıtlamadığı belirtilen açıklamada Bush'un "Ladin'in gereken yetkililere teslim edilmesi ve Taliban'ın Afganistan'daki terörist kamplarını kapatması" talebi yinelendi. Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, "Taliban Ladin'i ve onun dalkavuklarını adalete teslim etmeli" diye konuştu.

IRAK'I VURALIM MI, YOKSA?
Bu arada ABD yönetimini, 11 Eylül'deki terörist saldırıların ardından Afganistan'a operasyon düzenlemeye hazırlanırken ikiye bölündü.

Amerikan Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz'in başını çektiği, Beyaz Saray'da "Şahinler" olarak anılan grup, saldırılardan Irak'ı da sorumlu tutarak, "Irak'ı da temizleyelim" görüşünü savundu. Ancak Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile Savunma Bakanı Colin Powell'ın başını çektiği başka bir grup bu görüşe karşı çıktı.

Washington'daki kaynaklar, Amerikan yönetiminin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin rejimini devirme amacına uygun olarak, Wolfowitz'in başını çektiği grubun, Saddam'ın teröre desteğini ön plana çıkarmaya çalıştığını belirtiyor. Ancak Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın başını çektiği daha ılımlı yetkililerin, bu görüşü desteklemedikleri ve temkinli yaklaşımın ağır bastığı kaydediliyor.

ABD, 11 Eylül'de Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpan iki ticari uçaktan birinde bulunduğu öne sürülen terörist Muhammed Atta'nın, bir süre önce Irak istihbarat servisinden biriyle buluştuğunu açıklamış, Bağdat yönetimi ise bu iddiayı reddetmişti.

Cheney-Powell-Rumsfeld grubunun, saldırıların ardından terörle mücadelede, 1991'deki Körfez Savaşı benzeri, "tanımlı bir mücadeleden" yana tavır koyduğu belirtiliyor. Cheney-Rumsfeld ve Powell'ın oluşturduğu bu ılımlılar grubunun, operasyon hazırlığı sürerken, Irak'ın karıştırılmasını istemediklerine işaret ediliyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır