kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aslıtürk'ün bileti avukatı gerdi!


Sabah'a konuşan avukat Yılmaz, "Aslıtürk yüzünden uçağı kaçırdım. O da özür amacıyla bana bilet aldı. Tek suçum itiraz etmemek" dedi
Kırmızı Bülten'le aranan işadamı Orhan Aslıtürk'ün verdiği bilet parasıyla İngiltere'ye giden Ahmet Yılmaz'ın hakim değil, Toprakbank Genel Müdürlüğü'nde avukat olduğu ve İngiltere'ye Aslıtürk'ün kredi borcunu tahsil etmeye gittiği ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, 10 Mart 1998'de Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'nde göreve başlayan Ahmet Yılmaz, 19 Haziran 2000'de istifa ederek Toprakbank'ın avukatı oldu.

TEKNE KREDİSİ
Aslıtürk, 1994'te Toprakbank'tan tekne almak için yüklü miktarda kredi aldı ve borcunu ödeyemeyince üzerinde Toprakbank lehine ipotek bulunan teknesini satmak istedi. İngiliz Gemi Sicili'ne bağlı bulunan teknenin satılabilmesi için Toprakbank'ın avukatı Ahmet Yılmaz İngiltere'ye gönderildi.

İngiltere'de Marlbreach Oteli'nde kalan Yılmaz, burada teknenin Amerikalı müşterilere satılmasını sağladı. Teknenin satışından elde edilen parayı Toprakbank'ın kredi alacağına karşı tahsil eden avukat Yılmaz, daha sonra Türkiye'ye döndü.

Sabah'ın görüştüğü Ahmet Yılmaz, kendisini kaldığı otelden havaalanına götürmek için Aslıtürk'le anlaştığını, ancak Aslıtürk'ün geç gelmesi üzerine uçağı kaçırdığını, bunun üzerine Aslıtürk'ün "Benim hatam sonucu uçağı kaçırdın, bileti ben alacağım" dediğini ileri sürdü. Bilet bedelini bu yüzden Aslıtürk'ün ödediğini savunan Yılmaz, hakimlikten ayrılmasına rağmen pasaportunda halen 'hakim' yazmasını da şöyle açıkladı: "Pasaport alırken hakim olduğum için meslek hanesine 'hakim' yazdım. Ama bu pasaportlar 5 yıl için alınıyor. Sonrasında değiştirmediyseniz ilk beyanınız orada kalır."

İngiliz Konsolosluğu'na vize için başvururken de Toprakbank adına başvurduğunu kaydeden Yılmaz, yeşil pasaport değil, adi pasaport kullandığını söyledi.

HAKİMLİĞİN PARASI AZ
Yılmaz, Kütahya'da hakim iken Toprakbank'a avukat olarak girmesini ise şöyle anlattı: "Ankara Hukuk mezunuyum. ODTÜ'de master yaptım. İtalya'dan burs aldım. Bu şartlarla hakimlik yapmaya devam etseydim, en fazla 500 milyon lira alacaktım. Bu yüzden özgeçmişimi yazıp çeşitli kurumlara gönderdim. Toprakbank'tan cevap geldi ve burada işe girdim."

Yılmaz, hakimliği süresince Toprakbank'la ilgili hiçbir yargı faaliyetine katılmadığını savundu ve "Zaten Kütahya'da Toprakbank'ın tek bir hukuki işlemi olmamıştır" dedi.

Kemal GÖKTAŞ,

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır